UPDATE:

Controlul pirotehnic de la Școala Americană s-a încheiat. Amenințarea cu bombă nu a fost confirmată, au anunțat forțele trimise la fața locului.

UPDATE:

“La data de 02 martie a.c., în jurul orelor 15:00 poliţiştii din  Voluntari au fost sesizaţi cu privire la faptul că la American School of Bucharest ar putea exista un dispozitiv exploziv. În acest context s-a relationat cu echipa pirotehnică din cadrul Serviciului Român de Informatii şi s-a creat un perimetru de siguranţă pentru a fi evacuate persoanele din şcoală”, a transmis IPJ Ilfov.

De asemenea, traficul in zonă a fost restricţionat.

“În continuare se efectuează cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de santaj, sub coordonarea procurorului de la  Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea”, a precizat sursa citată.

Știre inițială

Serviciul Român de Informații este în plină acțiune. În acest moment are loc o operațiune în desfășurare. Tensiunea este maximă după ce s-a primit o amenințare cu bombă. Situația critică se petrece la Școala Americană din București.

Alarma a fost dată, marți, în jurul prânzului. Autoritățile au fost alertate de conducerea școlii. În prezent la fața locului au ajuns echipele Poliției Române. Alături de polițiști se află și specialiștii pirotehniști din cadrul Serviciului Român de Informații. Ei fac verificări.

Elevii au fost evacuați și sunt în siguranță. Aceștia au fost duși pe terenul de sport, iar în prezent clădirea este blocată, au declarat surse din cadrul școlii pentru jurnaliștii de la Libertatea.

SRI a intrat în acțiune

„În urma unui e-mail prin care s-a primit o amenințare cu bombă, Școala Americană a alertat autoritățile. Echipele Poliției Române și specialiștii pirotehniști din cadrul Serviciului Român de Informații au ajuns la fața locului, au demarat procedurile specifice și se iau măsurile necesare de verificare în astfel de situații”, se arată în comunicatul transmis de SRI.

În luna ianuarie, toate procesele de la Curtea de Apel București au fost intrerupte. Instanța a fost evacuată de urgență, în urma unei amenințări cu bombă. La fața locului sunt mai multe echipaje de poliție, iar circulația în zonă a fost interzisă. Ulterior, s-a dovedit că amenințarea s-a dovedit a fi una falsă.

“Astăzi, în jurul orei 10:40, Poliţia Capitalei a fost sesizată prin SNUAU 112, de către un bărbat, despre faptul că la Curtea de Apel Bucureşti se află un dispozitiv exploziv”, a transmis Poliţia Capitalei. Atunci, la  Curtea de Apel se judeca și ultimul termen din procesul Elenei Udrea.

În 2020, Curtea de Apel București a fost evacuată în două rânduri, în urma unor amenințări asemănătoare. Ambele s-au dovedit atunci a fi false.