Elena Udrea s-a arătat șocată de decizia Curții de Apel București și spune că s-a întors în România cu convingerea că au avut loc schimbări în Justiție și că acum te poți apăra. Ea mai spune că acuzațiile procurorilor Laurei Codruța Kovesi sunt nelegale.

”Pentru mine a fost un șoc. M-am întors în țară cu convingerea că ceva s-a schimbat în Justiție și că poți să te aperi, ceea ce eu nu am făcut în dosarul Gala Bute. Că poți să te aperi, să  aduci probe, și să demonstrezi că acuzațiile procurorilor doamnei Kovesi sunt nelegale, nedovedite.

Am probat în acest dosar, chiar nu știu ce puteam să mai fac. Din acest punct de vedere sunt liniștită, am făcut tot ce se putea face. Am adus toate probele care se puteau aduce că acuzațiile procurorilor erau rupte de realitate.

Vă dau un exemplu pentru care sentința aceasta a fost un șoc pentru mine. Instanța recunoaște că nu exista reglementare legală pentru luarea de mită pentru altul, așa cum a fost descrisă fapta mea, deci judecătoarea aceasta recunoaște că nu exista text de lege care să incrimineze faptele, și cu toate acestea spune că nu știu ce discuție, într-un raport Greco, de prin 2010, autoritățile române au spus că, deși nu există această prevedere în lege, legislația română acoperă și această posibilitate de luare de mită pentru altul.”, spune Elena Udrea.

Fapta de luare de mită nu exista în 2009

Fostul ministrul spune că textul actual din Codul Penal a fost introdus în anul 2014 și că în perioada în care este acuzată pentru instigare nu exista fapta de luare de mită pentru altă persoană.

”Textul acesta apare în Codul Penal nou, din 2014. Din în 2009, când procurorii mă acuză că aș fi instigat niște colegi de partid să solicite plata unor panouri de campanie electorală, nu exista fapta de luare de mită pentru altul în Codul Penal.

Argumentul a fost logic în fața instanței, și dacă s-ar fi întâmplat așa, în anul 2009, legea nu prevedea luarea de mită și instigarea pe care aș fi făcut-o eu la luarea de mită. Adică pentru campania lui Traian Băsescu.

Deși judecătoarea recunoaște că așa au stat lucrurile și că nu exista text de lege incriminator, mă condamnă la 6 ani de închisoare cu executare, spunând că, de fapt, erau niște tratate internaționale la care România aderase. Păi tratatele internaționale se aplică doar în ceea ce privește drepturile omului, și și atunci, dacă legislația internă nu prevede clauze mai favorabile cetățenilor.”, mai spune fostul ministru al Turismului.

Elena Udrea: De ce a trebuit să ma condamne și pe cele mai absurde dintre acuzații?

Aceasta a mai spus la Antena 3 că era suficient să fie condamnată pentru o singură acuzație și nu înțelege de ce a trebuit să fie acuzată și pe restul.

”Dacă ar fi vrut să mă condamne, doar dacă este ordin, e ordin să o condamnăm pe Elena Udrea, cu atât mai mult în dosarul lui Traian Băsescu. Sistemul de astăzi, habar nu am cine o mai da ordine, nu știu cine mai merge cu plicul galben. Nu știu dacă de la SRI, habar nu am dacă există o miză. Eu am sperat că nu mai sunt o miză pentru nimeni. Am sperat că voi avea parte de o judecată corectă. Dacă voiai neapărat să mă condamni, găseai un argument la oricare altă faptă, nu aici unde singur recunoști că nu există text de lege”.

Dacă ei voiau doar să îi dea un avertisment, sau să se răzbune pe Traian Băsescu, să îl atace, era suficient din șase acuzații care mi s-au adus, să mă condamne pe una singură, era același lucru. De ce au trebuit să mă condamne și pe cele mai absurde dintre acuzații? Gândiți-vă că există o acuzație de spălare de bani, în care procurorii spun că faptul că eu am folosit niște bani cash în campania de referendul, sigur banii ăia veneau dintr-o faptă penală. Pentru că Elena Udrea e judecată și în dosarul Gala Bute.”, mai spune aceasta.

Udrea: Laura Codruța Kovesi nu uită

Elena Udrea este de părere că decizia luată de către Curtea de Apel București este, de fapt, o răzbunare a Laurei Codruța Kovesi.

„Sunt șapte ani de când nu mai am nimic. Nu mai am puterea. Ce s-a întâmplat în ăștia șapte ani totul este la vedere. Toate abuzurile. Totul. Ce pot eu să îmi mai reproșez după șapte ani. Nu cred că în țara asta se mai poate face dreptate. (….) Cred că este o răzbunare în continuare. Cred că doamna Kovesi nu iartă și nu uită. ”, a declarat Elena Udrea.

”Nu mai am încredere în nimic”

Ea a mai spus că sentința a fost dictată de către oamenii din sistem.

”Vreau să aflu și eu cine mai comandă în justiție, cine trimite bilețele roz în justiție.

Vreau măcar să știu și eu, băi, fraților! Spuneți-mi câți ani trebuie să stau în pușcărie? Credeam că justiția este liberă, că au plecat Coldea, Dumbravă etc. Am crezut că nu se mai dau ordine cine să fie băgat la pușcărie și cine nu. Sunt 7 ani de când nu mai am nicio putere, toate abuzurile sunt documentate, le-am scris, le-am spus la televizor.

Să mă mai tem? Nu mai am încredere în nimic! Am văzut atâtea abuzuri ale justiției împotriva oamenilor simpli, dar când este vorba despre centre de putere.

Eu sunt singură acasă, am trimis-o pe fiica mea să se plimbe cu bona, ca să nu asiste la toată nebunia asta. Cum poate să reacționeze o familie?”, a spus Elena Udrea, la Antena 3.