UPDATE: Intervenția pirotehniștilor ajunși în Sectorul 6 din Capitală, acolo unde a fost identificată o valiză suspectă, s-a încheiat. S-a constatat că a fost vorba de o alarmă falsă.

Alertă cu bombă în Sectorul 6 al Capitalei. Geniștii au fost chemați din cauza unei genți suspecte, timp în care patru imobile din zona respectivă au fost evacuate.  Serviciul Român de Informații intervine în Sectorul 6 al Capitalei, în urma unui apel la 112.

A fost sesizată prezența unei valize suspecte în spatiul public, iar în acest moment la fața locului se află o echipă pirotehnică.

“A fost sesizată prezenţa unei valize suspecte în spaţiul public, iar în acest moment la faţa locului se află o echipă pirotehnică. Specialiştii pirotehnişti desfăşoară activităţi alături de reprezentanţii Poliţiei Române. Autorităţile au decis evacuarea a patru imobile”, informează SRI.”, transmite SRI.

Stare de tensiune la un liceu din București

La începutul lunii martie, Serviciul Român de Informații a mai fost într-o stare de alertă maximă. Totul s-a petrecut după o amenințare cu bombă în București. Vizat a fost un liceu din Capitală. Alarma a fost dată în jurul prânzului. Autoritățile au fost alertate de conducerea școlii. La fața locului au ajuns echipele Poliției Române. Alături de polițiști s-au aflat și specialiștii pirotehniști din cadrul Serviciului Român de Informații. Ei fac verificări.

Elevii au fost evacuați. Aceștia au fost duși pe terenul de sport, iar clădirea a fost blocată. Ulterior, controlul pirotehnic de la Școala Americană s-a încheiat. Amenințarea cu bombă nu a fost confirmată, au anunțat forțele trimise la fața locului.

“La data de 02 martie a.c., în jurul orelor 15:00 poliţiştii din Voluntari au fost sesizaţi cu privire la faptul că la American School of Bucharest ar putea exista un dispozitiv exploziv. În acest context s-a relationat cu echipa pirotehnică din cadrul Serviciului Român de Informatii şi s-a creat un perimetru de siguranţă pentru a fi evacuate persoanele din şcoală”, a transmis atunci IPJ Ilfov.

“În continuare se efectuează cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de santaj, sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea”, a precizat sursa citată.