Katie Miller, şefa relaţiei cu presa a vicepreşedintelui Mike Pence, a fost testată pozitiv cu noul coronavirus.

Surse din anturajul staff-ului prezidenţial citate de Business Insider spun că situaţia este destul de alarmantă în condiţiile în care Katie este căsătorită cu Stephen Miller, consilierul principal şi personajul cheie care scrie discursurile liderului de la Casa Albă, considerat omul de încredere al lui Donald Trump. În acest context au fost sporite măsurile de siguranţă pentru a se verifica dacă cel mai puternic om de pe planetă a fost expus virusului.

Întrebat de jurnalişti despre această situaţie, Trump a confirmat informaţia, spunând că totuşi nu a venit în contact direct cu el Katie Miller, dar a admis că aceasta a stat mult timp în preajma vicepreşedintelui Mike Pence, care a ieşit negativ la testarea rapidă pentru SARS-COV2.

La rândul său, Katie Miller a declarat pentru NBC News că a fost testată pozitiv, dar în prezent este asimptomatică. Tot vineri, un alt angajat a fost testat pozitiv, iar experţii au început deja să iniţieze protocolul de siguranţă în clădire, potrivit purtătorului de cuvânt al Casei Albe, Kayleigh McEnany. „Se face dezinfecţie în toată instituţia, respectăm regulile de distanţare socială şi tot personalul stă la 2 metri distanţă unul de celălalt când interacţionează în clădire”, a explicat aceasta jurnaliştilor.

Joi, un alt important membru al echipei personale a lui Donald Trump a fost confirmat cu noul coronavirus. Este vorba de un angajat al Marinei americane, care făcea parte din garda personală a liderului de la Casa Albă. De altfel, potrivit unor surse din anturajului preşedintelui, acesta a devenit din ce în ce mai iritat în ultima perioadă din cauza creşterii riscului de contaminare cu noul coronavirus şi a acceptat să fie testat zilnic, dar încă refuză să poarte masca de protecţie.