Cu puţin înainte de sfârşitul alegerilor şi cu toate că majoritatea americanilor au votat deja, entuziasmul este mare în ambele tabere. Multe persoane spun că acestea vor fi cele mai importante alegeri din istoria Statelor Unite.

Numărul voturilor prin corespondenţă este deja destul de mare, însă e o diferenţă substanţială faţă de alegerile de acum patru ani, motiv pentru care Donald Trump nu poate miza pe factorul surpriză.

Erorile de evaluare făcute de Hillary Clinton nu ar trebui repetate de cuplul Biden-Harris. În ciuda sondajelor, democraţii continuă să se teamă de votul acelei Americi care l-a adus pe The Donald în Biroul Oval, chiar dacă, aşa cum susţine un analist politic, acea Americă pare să se fi redimensionat mult comparativ cu anul 2016, potrivit it.euronews.com.

Tot potrivit lui Paru Shah este nevoie ca oamenii să vină să voteze, în special acele persoane care au lipsit la apel ultima oară: Biden are nevoie să se asigure că votează multe persoane, echipa sa lucrează pentru a se asigura că aceste persoane care din diferite motive au lipsit ultima oară acum vor fi prezente.

Unii dintre susţinătorii lui Biden spun că după patru ani de Trump acum pur şi simplu nu mai au energia necesară pentru a se mobiliza, o energie care în schimb nu le lipseşte suporterilor lui Trump.

Dar ce s-ar întâmpla dacă sondajele ar fi greşite, ca în 2016?

Republicanul Ken Brown declară: Mulţi republicani pur şi simplu nu iau în serios aceste sondaje. Cred ceea ce va face diferenţa va fi entuziasmul, care joacă în favoarea lui Trump.

Impresia generală este că cei doi candidaţi nu au reuşit să încălzească cu adevărat inimile susţinătorilor şi că aceste alegeri, indiferent de rezultat, ar putea lăsa ţara împărţită în două.