Programul de guvernare al Partidului Social Democrat urmează să fie lansat marți, la Romexpo și de asemenea, tot astăzi, ar urma să fie prezentată și „oasatura echipei guvernamentale”, așa cum a declarat vicepreședintele PSD, Mihai Tudose.

„Mâine (marţi – n.r.) lansăm, la Romexpo, programul de guvernare şi o echipă care e scheletul, cumva, osatura echipei guvernamentale. (…) Suntem pregătiţi să guvernăm după 7 decembrie. Suntem pregătiţi şi astăzi, dar sunt unii care ocupă locul”, a precizat Mihai Tudose, în cursul zilei de luni, după ședința Biroului Permanent Național al partidului.

Totodată, el a susținut că nu știe dacă astăzi va fi anunțat și un candidat pentru funcția de premier din partea social – democraților.

„Soluţii avem. Ştim ce avem de făcut din a doua zi. Aşteptăm votul. Dacă românii ne trimit la guvernare, ne acordă încrederea, avem cel puţin 5 soluţii pentru prim-ministru”, a precizat el.

Alexandru Rafila, noul ministru al Sănătății

Profesorul Alexandru Rafila, candidat acum din partea PSD la alegerile parlamentare din 6 decembrie și reprezentantul României la OMS urmează să preia portofoliul de ministru al Sănătății dacă PSD-ul va forma un Guvern.

„Categoric, cu domnul Rafila o să mergem la Sănătate, vă pot da un nume foarte clar. Și dacă îl vom hotărî și pe domnul profesor Azamfirei Leonard, am merge cu dânsul ministru al educației, categoric”, a declarat Ciolacu, săptămână trecută.

Totodată, rectorul UMF Tg. Mureș este una dintre variantele luate în calcul pentru funcția de ministru al Educației.

PSD-ul este pregătit

În același timp, Marcel Ciolacu a mai explicat, la B1 Tv, faptul că românii sunt cei care vor decide următoarea componență a Guvernului și s-a arătat încrezător cu privire la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

El a mai precizat că social democrații sunt complet pregătiți pentru guvernare.

„Noi ne pregătim programul de guvernare, îl vom explica românilor în această lună de campanie electorală. Dacă câștigăm alegerile – și eu, din ce în ce, cred că vom câștiga, Partidul Social Democrat va fi pe primul loc la aceste alegeri – și vom respecta Constituția, în acel moment Partidul Social Democrat, în funcție de scorurile electorale din Parlament și cine o să intre în Parlament, o să prezentăm acest program de guvernare și vedem dacă vom creiona o majoritate. E un lucru democratic, clar, nu trebuie să ne antepronunțăm.

Suntem în plină campanie electorală și normal că toată lumea își capitalizează și încearcă să își țină votanții lor”, a explicat Marcel Ciolacu.