Partidul Pro România se va afla pe primul loc pe buletinele de vot care vor fi folosite la alegerile parlamentare în Circumscripţia electorală 43 pentru Diaspora, pe locurile 2 şi 3 fiind Partidul Mişcarea Populară şi, respectiv, Partidul Social Democrat, conform ordinii stabilite marţi prin tragere la sorţi.

Potrivit procesului verbal încheiat cu această ocazie, pe locul 4 pe buletinul de vot pentru circumscripţia electorală 43 se află Alianţa USR PLUS, urmată de Uniunea Democrată Maghiară România – locul 5 şi Partidul Naţional Liberal – locul 6.

De asemenea, pe locurile 7 şi 8 se află partidele politice, altele decât cele parlamentare – Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor şi, respectiv, Partidul Ecologist Român. Locurile 9 – 24 sunt destinate organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, iar candidaţii independenţi Ştefan Voloşeniuc şi Constantin Darius Radu se află pe ultimele locuri.

Totodată, Biroul electoral nr. 43 pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării a decis, marţi, ca machetele acestor buletine de vot să fie întocmite de prefectul municipiului Bucureşti, conform deciziei 22.

Ce spune Klaus Iohannis despre alegerile parlamentare din acest an, în contextul pandemiei de coronavirus

Mai sunt doar câteva săptămâni până la organizarea alegerilor parlamentare, iar pandemia pare că evoluează mai rapid ca niciodată. În acest context, președintele Klaus Iohannis vine cu noi precizări.

Întrebat într-o conferință de presă dacă alegerile parlamentare ar urma să fie anulate, în contextul în care pandemia de coronavirus înregistrează înfectări pe bandă rulantă, șeful statului a spus că nu se pune problema de așa ceva.

Potrivit președintelui, data organizării alegerilor parlamentare a fost deja stabilită, iar Guvernul și autoritățile locale au datoria de a gestiona acest proces în siguranță

„Alegerile parlamentare au fost stablite conform legii și vor avea loc pe 6 decembrie, iar în ceea ce privește gestionarea pandemiei, Parlamentul a adoptat o lege specială, legea 55 care prevede întreg catalogul de măsuri care pot fi luate. Și Guvernul împreună cu autoritățile locale gestionează acest proces”, a spus președintele Klaus Iohannis.