Premierul Marcel Ciolacu a făcut mai multe comentarii. În primul rând, a spus că s-a ajuns la o cursă în doi între Nicușor Dan și Gabriela Firea, iar „unul dintre cei doi va fi primarul general al Capitalei”.

Marcel Ciolacu l-a ironizat pe Nicușor Dan

De asemenea, premierul a ironizat atitudinea lui Nicușor Dan în cursa pentru Primăria Capitalei. Mai precis, i-a transmis că poate veni cu Clotilde Armand la o dezbatere cu Gabriela Firea, dacă se teme de contracandidată.

„Evident că este o o cursă în doi, s-a ajuns la o cursă în doi între domnul Nicușor Dan și doamna Gabriela Firea și unul dintre cei doi va fi primarul general al Capitalei. Eu nu înțeleg de ce domnul Nicușor Dan nu vine la o dezbatere cu doamna Gabriela Firea. Dacă nu are curaj doar singur să fie cu doamna Firea, poate s-o ia și pe doamna Clotilde de la Sectorul 1, amândoi de mână să meargă într-o dezbatere.

Adică așa poți să informezi omul. Doamna Firea a fost primar general, poate să spună ce a făcut și care era perspectiva pe care dânsa o avea pentru București. O să vină și domnul Nicușor Dan să ne spună cum a cumpărat 10 bărci în Herăstrău și a făcut trei locuri de joacă în patru ani și în continuare se luptă cu dușmanii imobiliari și rechinii și dar nu-i știm care sunt”, a declarat Ciolacu.

Marcel Ciolacu pensionari
SURSA FOTO: Facebook, Marcel Ciolacu

Premierul spune că cetățenii se uită la capacitățile și realizările candidaților

Premierul a spus apoi că cetățenii nu votează în funcție de „culoarea politică” a unui candidat, ci de capacitățile și realizările acestuia.

„Cum să fii primarul general Bucureștiul și să n-ai o întâlnire cu toți primarii de sector, să fii primarul general al Capitalei, să nu ai o discuție cu membrii Guvernului României. Tu să n-ai un plan administrativ integrat cu fiecare primar de sector și să mai ai pretenții după patru ani, fără să spui nimic, mai vreau patru ani. Pentru ce mai vrei patru ani? Administrația nu are culoare politică. Ai alegeri, sunt 30 de zile de campanie în care spui ce ai făcut. După 30 de zile te întorci pentru ce te-au ales românii, a a conchis șeful PSD.

Un nou sondaj prezintă evoluții electorale semnificative

Amintim că un nou sondaj realizat de către Sociopol a prezentat evoluții electorale semnificative. Acesta are loc cu doar două săptămâni înainte de alegeri.

Întrebați cu cine ar vota dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, 31% dintre respondenți au răspuns cu Nicușor Dan. Procentul este în continuare ridicat, dar a scăzut cu 6% față de ultimul sondaj efectuat.

Gabriela Firea se află pe al doilea loc, 26% dintre români alegând-o pe ea drept opțiune de vot. Fostul primar general crește cu 3% în sondaje.

Pe locul trei se află Sebastian Burduja cu 16%, un procent care a crescut față de celelalte sondaje.

Cristian Popescu Piedone se află pe locul patru, cu un procentaj de 15%. Candidatul PUSL scade cu 3% în sondaje.

Sondajul mai arată, dacă duminica viitoare ar fi alegeri locale, 59% dintre români ar fi foarte interesanți.

22% au răspuns cu destul de interesat, 8% au răspuns cu destul de puțin interesant, iar 10% au spus că sunt foarte puțin interesați sau deloc.

De asemenea 1% dintre cei care au participat la sondaj au răspuns fie că nu știu, fie că nu vor să răspundă.