PSD urmărește să înțeleagă nevoile bucureștenilor. Ce spune Ciolacu despre Gabriela Firea

Gabriela Firea și alegerile locale. Premierul României, Marcel Ciolacu, a vorbit, luni seară, despre candidatura Gabrielei Firea pentru funcția de primar general al Capitalei. A reamintit tuturor că bucureștenii își cunosc nevoile mai bine decât politicienii.

A luat în considerare așteptările bucureștenilor de la bun început. Gabriela Firea chiar i-a recomandat să ia în considerare interesul României.

Relația sa cu Cristian Popescu Piedone s-a schimbat mult de la începutul campaniei electorale, fiind acum adversari politici. În ciuda acestor schimbări, Marcel Ciolacu este deschis să colaboreze cu toată lumea.

Cristian Popescu Piedone, primar sector 5, alegeri, Primaria Capitalei
SURSA FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

PSD, nemulțumit de Nicușor Dan și Clotilde Armand

A criticat activitățile lui Nicușor Dan, actualul primar general al Capitalei, numindu-l „un indolent fără vocație”. L-a criticat pentru problemele legate de infrastructura necorespunzătoare și gestionarea parcurilor.

Nicușor Dan
Nicușor Dan (SURSA FOTO: Facebook, Nicușor Dan)

În schimb, a lăudat abilitățile Gabrielei Firea. A reamintit că aceasta este capabilă să reunească toți primarii la masă pentru a discuta problemele orașului.

A criticat, totodată, performanța Clotilde Armand, primar Sectorului 1 București. Potrivit spuselor sale, ea luptă împotriva unor „adversari imaginați”.

În schimb, Bucureştiul are nevoie de un manager pentru întregul București, nu doar pentru un birou. Iar Gabriela Firea ar fi potrivită din acest punct de vedere.

Clotilde Armand
Clotilde Armand (SURSA FOTO: Facebook, Clotilde Armand)

„Bucureștenii știu mai bine decât politicienii ce trebuie. Ne-au transmis cu totul altceva. Am luat decizia așteptată de bucureșteni. E mai bine că s-a întâmplat așa. Cred că această așteptare, a fost și în interiorul partidului această așteptare ca Gabriela Firea să fie candidat. Nu am luat o decizie fără Gabriela Firea. Mi-a spus să iau decizia bună pentru România.

Nu a fost o insistență din partea Gabrielei Firea. De când a început campania, eu n-am mai comunicat cu Piedone, aș jigni-o pe Gabriela. Am această capacitate de a mă așeza cu toată lumea la masă, dar acum suntem adversari politici. Eu sunt președintele PSD de aproape patru ani, chiar mai mult.

În acest an am examenul ca și președinte de partid. La finalul ciclului electoral va fi un Congres. Eu să nu mă bucur că Gabriela Firea va câștiga Bucureștiul? Doamna Firea a învățat lucrurile pe care nu le-a făcut bine. Cred că și bucureștenii au înțeles ura lui Nicușor Dan asupra unei femei. După 4 ani vorbim de apă caldă, de parcuri abandonate, de șobolani, căpușe.

El pe fond este un indolent. Nu are vocație. La Sectorul 1, doamna Clotilde se luptă cu adversari imaginari.

Noi vorbim de un manager la tot Bucureștiul, nu de cineva care să se încuie în birou. Gabriela Firea e o femeie care știe să se bată pentru bucureșteni, are capacitatea de a strânge toți primarii la masă. Primarii de sector și primarul nu s-au văzut deloc toți în acești patru ani”, a spus el, luni seară, într-o emisiune TV.