Tragedia din Parcul Bazilescu

La un pas de o adevărată tragedie în sectorul condus de Clotilde Armand. În urma tragicului incident din Parcul Bazilescu, o tânără aflată într-un scaun cu rotile a suferit răni grave, afectându-i coloana vertebrală și craniul. Starea ei este extrem de gravă, fiind internată la Spitalul Elias din Capitală pentru îngrijiri medicale de urgență.

Potrivit informațiilor furnizate de PNL Sector 1, arborele din care s-a desprins creanga care a cauzat aceste răni, deși era considerat sănătos, prezenta un coronament dezechilibrat din cauza unei toaletări greșite efectuate în anii precedenți.

„O tânără aflată în scaun cu rotile a suferit răni teribile: are afectată coloana vertebrală şi craniul şi se află într-o stare extrem de gravă, fiind în prezent internată la Spitalul Elias din Capitală.

Arborele din care s-a desprins creanga, chiar dacă era sănătos, avea coronamentul dezechilibrat din cauza toaletării greşite din anii precedenţi”, precizează PNL Sector 1 într-o postare pe pagina sa de socializare.

George Tuță, președintele PNL Sector 1 și candidatul alianței PNL-PSD la Primăria Sectorului 1, a subliniat că mesajele primite din diversele cartiere ale Sectorului 1 reflectă aceeași problemă: lipsa toaletării copacilor în ultimii ani și ignorarea sesizărilor cetățenilor către Primărie cu privire la copacii care prezintă riscuri.

El a evidențiat că indiferența și incompetența din administrația actuală a Sectorului 1 amenință zilnic viețile oamenilor și că este imperativ să se ia măsuri urgente pentru a remedia această situație periculoasă.

„Din toate cartierele, cetățenii Sectorului 1 ne spun același lucru: că în ultimii ani de zile nu se face toaletarea copacilor sau că fac sesizări către Primărie cu privire la copaci care prezintă pericole și nu le răspunde nimeni”, a declarat Tuță.

În replică, Primăria Sectorului 1 a invocat limitările bugetare ca fiind principalul motiv al incapacității Administrației Domeniului Public (ADP) de a-și îndeplini corect atribuțiile.

Totuși, aceste explicații nu au fost suficiente pentru a calma furia locuitorilor, care cer măsuri ferme și soluții imediate pentru prevenirea unor astfel de tragedii în viitor.

George Tuță condamnă căutarea scuzelor de către Clotilde Armand

George Tuță a subliniat că primarul Clotilde Armand, prin căutarea permanentă a scuzelor, dezamăgește oamenii care merită să trăiască în siguranță și confort, fără a fi expuși riscurilor generate de incompetența sa.

El a argumentat că resursele financiare nu reprezintă o piedică în îndeplinirea sarcinilor ADP, de exemplu tăierea crengilor periculoase, având angajați plătiți pentru aceste activități. În viziunea sa, sectorul este afectat de prăbușiri de case și copaci, iar administrația condusă de Armand pare să caute doar justificări și să identifice vinovați, în loc să rezolve problemele.

Tuță a concluzionat că este necesar să se înlăture incompetența din primărie, subliniind că din 9 iunie se va începe procesul de reconstrucție a Sectorului 1.

”Scuzele pe care şi le caută permanent Clotilde Armand sunt o ruşine la adresa oamenilor care merită o viaţă decentă, în care să nu fie puşi în pericol de inabilitatea ei. Nu ai nevoie de bani la ADP ca să tai o creangă. Ai angajaţi care asta trebuie să facă, pentru asta sunt plătiţi.

Se prăbuşesc casele pe noi, se prăbuşesc copacii peste noi, se prăbuşeşte sectorul peste noi, iar administraţia Armand caută doar scuze şi vinovaţi. Scoatem incompetenţa din primărie din 9 iunie şi ne apucăm să reclădim Sectorul 1”, a încheiat George Tuţă.

Incidentul tragic din Parcul Bazilescu a stârnit un val de indignare și a alimentat discuții aprinse în rândul locuitorilor din Sectorul 1, care așteaptă măsuri concrete din partea autorităților pentru asigurarea unei siguranțe sporite în spațiile publice.