Liberalii nu îl vor susține pe Nicușor Dan fără o dezbatere publică

Sebastian Burduja a subliniat importanța dezbaterilor electorale deschise şi transparente.

„Din punctul nostru de vedere, toţi candidaţii ar trebui să participe la dezbateri deschise şi transparente. În atare condiţii, îi urăm succes domnului Nicuşor Dan să formeze majoritatea, probabil cu PSD sau alte forţe politice, dacă – Doamne fereşte – dânsul va câştiga un nou mandat.

Consider că există întrebări pertinente de la bucureşteni, de la colegii mei, de la toţi oamenii care sunt interesaţi de viitorul oraşului cu privire la modul în care au fost cheltuite sumele din bugetul Primăriei Generale, modul în care s-au atribuit contracte, modul în care a fost atribuită mentenanţa la Arena Naţională, modul în care au fost gestionate resursele umane în Primărie şi patru ani de zile în care nu a existat nicio reorganizare, modul în care a fost gestionată, în general, activitatea Primăriei”, a declarat el.

Șeful PNL București a precizat că liberalii îl vor anunța pe Nicușor Dan în acest sens. Sebastian Burduja a spus că, în cazul în care primarul refuză constant participarea la orice dezbatere pentru alegerile pentru Primăria Generală, în eventualitatea obținerii unui nou mandat, consilierii generali aleși ai PNL nu îi vor acorda susținere în Consiliul General.

El a subliniat că nu pot avea o relație de colaborare cu cineva care refuză dialogul exact în momentul în care acesta este important pentru bucureșteni și pentru democrație.

Burduja consideră că atitudinea primarului este profund jignitoare la adresa PNL, a votanților liberali și a tuturor bucureștenilor. Din această cauza, spune el, nu poate pretinde vreo formă de colaborare cu PNL după data de 9 iunie, atât timp cât refuză o dezbatere de bun simț, ca un gest de respect față de alegători, exact așa cum susținea el în 2012, când candida pentru această funcție.

Sebastian Burduja
SURSA FOTO: Facebook, Sebastian Burduja

Sebastian Burduja, urcare spectaculoasă în sondaje

Potrivit unui sondaj recent realizat de echipa de experți americani Jarding Global LLC, la jumătatea campaniei electorale pentru alegerile locale, Sebastian Burduja înregistrează un progres semnificativ. Mai exact, acesta a ajuns pe locul al doilea în preferințele bucureștenilor, depășind-o pe Gabriela Firea.

Potrivit sondajului, respondenții au indicat că, în cazul în care alegerile locale ar avea loc în următoarea duminică, ar vota astfel: Nicușor Dan cu 27,6%, Sebastian Burduja cu 23,2%, Gabriela Firea cu 21,7%, și Cristian Popescu Piedone cu 17,4%.

S-a observat că candidatul PNL este singurul care înregistrează o creștere în preferințele bucureștenilor, în timp ce Nicușor Dan înregistrează o scădere cauzată de controversele recente legate de finanțările rusești ale campaniei sale. În același timp, Gabriela Firea stagnază, iar Cristian Popescu Piedone înregistrează o scădere în sondaje. Mai multe puteți citi aici.