După ce baza americană din Irak a fost bombardată cu rachete balistice, Donald Trump a ieșit în fața națiunii și a reacționat cu privire la atacul comandat asupra trupelor americane.

În acest context, ziaristul Cristian Tudor Popescu a comentat declarațiile președintelui american.potrivit ziaristului, Trump nu s-a consultat cu nimeni și a făcut totul din interes personal, ulterior motivând interesele acestuia. În plus, Cristian Tudor Popescu a vorbit și despre Al Treilea Război Mondial.

„Nu s-a consultat cu nimeni. Cu partenerii din NATO, cu Congresul American. A făcut acest gest în interesul său personal. 1 pentru că dorește să distrugă până la capăt construcția de securitate a lui Obama în relația SUA – Iran. Acesta ar fi interes electoral, căci cel mai probabil Trump se va bate cu cineva puternic. 2 dorește în felul acesta să dea impresia de hotărâre care să contrabalanseze faptul că este pus în procedură de suspendare în Congresul American.

De partea cealaltă, cu un cinism egal, regimul de la Bagdad îi mulțumește, de fapt, lui Trump. Dar totul merge cum a spus Trump: ”Totul e bine”. Și așa este. Totul e bine și pentru el, și pentru dictatura din Iran. Nici acum, stăm și ne uităm la ușile acelea să iasă și să spună marele om. Ce să spună?

CTP nu crede într-un Al Treilea Război Mondial

Hârjoneli care s-ar putea solda în continuare cu morți. Nu începe un Al Treilea Război Mondial.

Vom asista la acest joc de război între SUA și Iran, care, repet, este în avantajul ambelor conduceri”, a spus CTP, la Digi 24.