Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat o serie de beneficii pe care ar vrea să le introducă la nivel național. Este vorba de mai multe măsuri pe care le-a implementat în perioada în care a fost primar al Capitalei.

Gabriela Firea a enumerat printre măsurile pe care le are în vedere  decontarea analizelor pentru viitoare mame, sprijin pentru nou născuţi, cuplurile infertile, tineri, familiile monoparentale, victimele violenţei domestice sau copiii care sunt în pragul abandonului şcolar, dar şi cele care ajutau persoanele cu dizabilităţi( adulţi şi copii) sau bolnavii cronici. Trebuie spus că aceste măsuri au fost iniţiate pe vremea în care era primar al Capitalei.

„Decontarea analizelor pentru viitoare mame, sprijin pentru nou născuți, cuplurile infertile, tineri, familiile monoparentale, victimele violenței domestice sau copiii care sunt în pragul abandonului școlar, dar și cele care ajutau persoanele cu dizabilități( adulți și copii) sau bolnavii cronici – sunt programe initiate ca primar si pe care doresc sa le extind în întreaga țară, ca ministru. Acestea au fost principalele teme de discuție în cadrul întâlnirii pe care am avut-o cu reprezentanții Federației Sanitas din România”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Angajamentul lui Firea față de toate familiile din România

Ea a arătat că au mai fost aduse în discuție și înființarea de creșe în incinta clădirilor de birouri sau în apropriere, extinderea programelor tip școală după școală, echipamente pentru școala online si telemuncă, credite pentru achiziționarea de locuințe.

„Angajamentul meu este față de toate familiile din România, dar și față de persoanele aflate în situații de risc de orice fel, femei, copii și tineri care nu se pot descurca singuri”, a arătat Firea.

Potrivit acesteia, la începutul anului viitor va fi semnat un protocol de colaborare între Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse și Federația Sanitas care va prevedea acțiuni concrete pentru îmbunătățirea condițiilor de viață a românilor prin măsuri de prevenție și programe de sănătate acordate tuturor categoriilor de public.

Viața ne pune în situații limită

„Menirea ministerului pe care îl conduc este sprijinirea familiei și a tineretului în toate aspectele vieții. Sănătatea preocupă pe toată lumea, indiferent de vârstă sau de ocupație. De multe ori, din păcate, viața ne pune în situații limită în care ne dăm seama că sănătatea este bunul nostru cel mai de preț.

Declinul demografic grav în care se află România trebuie stopat prin măsuri concrete, adaptate tuturor nevoilor reclamate de cei care nu își mai doresc să își întemeieze familii în România, cărora le e frică să mai aibă copii în lipsa măsurilor de susținere sau care cred că viitorul le va fi mai bun peste granițe”, a scris ministrul Familiei.

La întâlnire au participat reprezentanții Federației Sanitas din România. – președinte Leonard Bărăscu, prim vicepreședinte Iulian Pope, șef departament tineret, Carla Cozma, și Bianca Tănase din partea Sanitas București.