‘Investiţiile vor fi realizate prin intermediul unei societăţi pe acţiuni care va fi constituită imediat după încheierea Forumului şi care sperăm că în următoarele trei luni să aibă deja un capital de 50 milioane euro. De asemenea, în perioada următoare va fi înfiinţat un Centru de informare româno-libanez-african, de unde vor putea fi obţinute date atât de către oamenii de afaceri libanezi ce doresc să facă afaceri în România, cât şi de către oamenii de afaceri români care sunt interesaţi de dezvoltarea afacerilor lor în Africa’, a spus Murad.

Potrivit acestuia, Africa reprezintă la ora actuală unul dintre cele mai bune locuri pentru realizarea de investiţii, deoarece zona se află în plin proces de dezvoltare.

‘Pentru oamenii de afaceri români, în Africa există oportunităţi atât în turism şi servicii, cât şi în agricultură, unde partenerii români deţin expertiza necesară plantării. De asemenea, trebuie să ţinem cont că Africa are o populaţie de peste 500 de milioane de oameni, ceea ce o transformă într-un teritoriu ideal pentru investiţii’, a mai spus Murad.

Preşedintele FPTR a amintit totodată că investiţiile realizate în ultimii 15 ani de către oamenii de afaceri libanezi în România depăşesc 3 miliarde de euro.

‘Constituţia României protejează investiţiile străine, iar oamenii de afaceri libanezi sunt încurajaţi, în acelaşi timp, şi de climatul general de siguranţă şi stabilitate’, a subliniat Murad.
SURSA: Agerpres