„Aceste rezultate pozitive în prima jumătate a anului 2016 reflectă buna abilitate a grupului GEFCO de a creşte competitivitatea în timp ce livrează cele mai bune soluții de logistică pentru clienţii săi, chiar şi într-un mediu economic instabil”, declară Luc Nadal, preşedinte al Consiliului de administraţie al grupului GEFCO.

Conform companiei, creșterea a fost determinată în principal de activitatea de expediere de marfă de după achiziţionarea companiei IJS Global, la sfârşitul anului 2015, precum și de revenirea pieţei auto europene, cât şi de creşterea volumelor pentru marii clienţi industriali. Creşterea a fost generată în special în Europa de Vest, ţările din Maghreb şi Europa Centrală şi de Est.

Pentru primele şase luni ale anului EBITDA se ridică la suma de 91,3 miliarde de euro, în creştere cu 27,5% comparativ cu semestrul 1 al anului 2015. Această îmbunătăţire semnificativă a rentabilităţii este rezultatul politicii proactive lansate de către GEFCO, care vizează optimizarea managementului achiziţiilor şi reducerea costurilor fixe, într-un context favorabil al stabilităţii preţului petrolului. 

GEFCO demonstrează o situaţie financiară solidă, având un grad de îndatorare scăzut. Planul de performanţă iniţiat la mijlocul anului 2014 pentru a creşte flexibilitatea costurilor, concomitent cu modelul de business „asset-light”(active de bază) a Grupului, a contribuit la gestionarea eficientă a costurilor de către companie. În acelaşi timp, eforturile neîntrerupte ale echipelor GEFCO au permis grupului să-şi extindă portofoliul de clienţi, inclusiv conturile majore. 

GEFCO,  partener de logistică pentru cei mai importanţi producători şi furnizori de automobile, operează la nivel mondial pentru a gestiona şi a optimiza lanţuri de aprovizionare complexe. Contractele noi din 2016 sunt dovezi concrete de recunoaştere a expertizei  grupului în unul dintre cele mai exigente sectoare. Acest lucru este evidenţiat prin contractele semnate cu Fiat în Brazilia pentru transportul pieselor de schimb, cu SNOP, producător de echipamente pentru servicii 4PL  în Franţa şi cu producătorul Dongfeng Liuzhou pentru servicii de depozitare în China.

În prima jumătate a anului 2016 GEFCO a colaborat, pe lângă clienții tradiționali, cu următoarele companii: Nintendo în Spania, SISECAM Group, grupul  din industria chimică şi sectorul sticlei în Turcia, colaborarea pentru transportul feroviar în Serbia si Bosnia, Same Deutz Fahr pentru distribuirea vehiculelor finite în Turcia, Figeac Ratier în sectorul aeronautic pentru fluxurile comerciale între Franța și Maroc, grupul rus Severstal care operează în industria oţelului şi mineritului în Rusia.