Traficul se desfăşoară normal pe aeroporturile Capitalei, fără probleme de operare, fiind însă înregistrate întârzieri de până la 70 de minute, la decolare, generate de obligativitatea degivrării aeronavelor înainte de decolare şi, punctual, de operaţiunile de handling la sol îngreunate de condiţiile meteorologice, informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

„Pe tot parcursul nopţii de 5 spre 6 februarie 2020, utilajele CNAB au intervenit pe suprafaţa de mişcare a aeroporturilor din Bucureşti (piste, platforme şi căi de rulare), astfel încât s-a putut opera continuu şi în siguranţă. S-au înregistrat întârzieri de până la 70 minute, la decolare, generate de obligativitatea degivrării aeronavelor înainte de decolare şi, punctual, de operaţiunile de handling la sol îngreunate de condiţiile meteorologice. Nu au fost curse anulate sau rerutate din cauza condiţiilor meteo”, precizează reprezentanţii companiei, potrivit Agerpres.

Cod portocaliu de vânt puternic și ninsoare

Reamintim că ANM a emis o prognoză specială pentru Capitală, meteorologii avertizând că bucureștenii vor avea parte până joi dimineață de vânt puternic, ploaie, apoi lapoviță și ninsoare. Astfel, meteorologii au emis și un cod portocaliu în București pentru aceste fenomene.

De asemenea, intensificări susținute ale vântului, viscol, vizibilitate redusă sub 50 m sunt așteptate și în zona Carpaților Meridionali și Orientali în intervalul 05 februarie, ora 14:00 – 06 februarie, ora 08:00.