De ce este atât de nepopular Aeroportul din Frankfurt

Unul dintre ele este Aeroportul Frankfurt din Germania. Are doar 1,2 stele din 5 pe Trustpilot și 3 din 10 pe Skytrax. Pe internet, a adunat sute de comentarii negative pe forumuri precum Reddit, Quora și Tripadvisor, arată Explore. Există mai multe motive pentru care Aeroportul Frankfurt a devenit atât de nepopular printre călători. O problemă foarte mare o reprezintă dimensiunea și aspectul haotic al zonelor interconectate, care îi amețește pe cei care încearcă să ajungă la poarta de plecare.

De asemenea, securitatea este ineficientă, cei care tranzitează aeroportul rămânând blocați în cozi lungi la îmbarcare sau la porțile autobuzului care îi duce spre avion. Aeroportul este descris adesea și ca foarte murdar, mulți sugerând că ar avea nevoie de o curățenie mai bună. Există, totuși, aeroporturi mult mai bune decât Frankfurt.

Aeroporturi mai bune decât cel din Frankfurt

Nu toate aeroporturile din Germania sunt la fel de dezorganizate precum cel din Frankfurt. De fapt, Germania are unele dintre cele mai bune aeroporturi din Europa. În cazul în care călătoriți în această țară, alte orașe ar putea fi o opțiune mai bună din punctul de vedere al aeroporturilor. În plus, trenurile nemțești sunt renumite, așa că este foarte ușor și rapid să călătoriți de la o stație la alta, dacă decideți să aterizați pe alt aeroport.

În 2023, Aeroportul Brandenburg din Berlin, Aeroportul München și Aeroportul Hamburg au fost nominalizate la World Travel Awards la categoria „Aeroportul de top al Europei”.

München, locul trei la categoria „cele mai bune aeroporturi din Europa 2023”

München este o variantă foarte bună, deoarece a ocupat locul trei la categoria „Cele mai bune aeroporturi din Europa 2023” la Skytrax World Airport Awards. Aeroportul Dusseldorf a ajuns pe locul 10 pe aceeași listă, așa că este o altă opțiune la care să vă gândiți.

De asemenea, puteți închiria o mașină pentru a conduce de la aeroport la destinație și la obiectivele turistice. În acest fel, puteți călători cu ușurință, fără să vă faceți griji cu privire la programul de transport public.

Cum să ai o experiență mai bună în aeroport

Deoarece aeroportul din care plecați spre o destinație poate afecta experiența unei călătorii cu avionul, e bine să planificați orice zbor din timp. Dacă știți că va trebui să ajungeți într-un aeroport aglomerat, descărcați harta acestuia, înainte de a pleca, precum și aplicația companiei aeriene, pentru a economisi timp la check-in.

Înainte de a face rezervări, asigurați-vă că verificați recenziile pentru aeroportul respectiv. Unele orașele au mai multe aeroporturi, așa că îl puteți alege pe cel mai bun. Acest lucru este valabil mai ales dacă aveți un transfer. Sigur nu doriți să pierdeți zborul de legătură din cauza cozilor interminabile.

Anumite aeroporturi europene sunt înscrise într-un program numit „Reserve by Clear”, care îi ajută pe călători să obțină un loc în linia de securitate, înainte de a ateriza. Vi se va da un cod QR și ora rezervării, astfel încât să vă puteți ajunge rapid în față și să scanați biletul, fără a fi nevoie să mai stați la coadă.