Guvernul din Germania a realizat un scenariu de bază al unui posibil atac din Rusia asupra blocului NATO. Concluzia este una gravă. Autoritățile au concluzionat că nemții vor trebui să lupte, scrie tabloid german Bild.

Guvernul din Germania a luat în calcul un atac venit din Rusia

Raportul guvernamental este intitulat „Analiza riscurilor pentru protecţia civilă”. Analiștii susțin că invazia rusă a Ucrainei a dus la o „schimbare fundamentală a situației de securitate pentru Europa în ansamblu”.

Analiștii au concluzionat și că participarea directă a Germaniei este un „scenariu probabil”, în cazul unui atac al Rusiei pe teritoriul NATO.

Sursa menționată notează că scenariul de bază al atacului rusesc asupra Alianței presupune 4 faze principale. Prima ar fi o campanie de dezinformare în mass-media și rețelele sociale.

Aceasta ar fi menită să divizeze societatea și să submineze încrederea în instituțiile democratice. Totodată, ar fi utilizate atacuri cibernetice, acte de sabotaj și sabotaj asupra celor mai importante facilități de infrastructură, precum centrale electrice, rețele electrice și barajele, sunt analiștii.

A doua fază ar fi mutarea trupelor ruse la granițele de est ale NATO

A doua fază ar fi mutarea trupelor ruse la granițele de est ale NATO. Această acțiune ar fi urmată de atragerea trupelor alianței în același loc ca răspuns.

Analiștii susțin apoi că ar urma apariția primilor refugiați, atacuri cibernetice crescute, acte de sabotaj, în special la instalații potențial periculoase. Astfel de instalații potențial periculoase sunt uzinele chimice, centralele nucleare și barajele. În opinia analiștilor, ar fi posibilă și dispersarea substanțelor chimice militare.

nato rusia ucraina
SURSA FOTO: Dreamstime

A treia fază ar implica lovituri militare de la distanță

A treia fază ar implica lovituri militare de la distanță asupra obiectivelor de pe teritoriul Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), în special în Germania, susțin analiștii guvernamentali din Germania.

Atacul ar fi urmat de distrugerea sau blocarea sateliților spațiali, spun analiștii. Următorul pas ar fi amenințări mai puternice cu utilizarea armelor nucleare din partea Federației Ruse.

A patra fază ar fi invazia terestră a trupelor rusești cu o posibilă pătrundere pe teritoriul german. Acest lucru ar fi urmat de răspândirea ostilităților active în spațiul apropiat Pământului.