Daniel Băluță vrea să construiască un aeroport în sudul Bucureștiului

În cadrul lansării candidaturii sale pentru un nou mandat, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a făcut o declarație miercuri, afirmând că programul său electoral, alături de cel al candidatei PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, include un proiect ambițios: construirea unui aeroport în sudul Bucureștiului.

Daniel Băluță a explicat că împreună cu Gabriela Firea, intenționează să prezinte, în maximum două săptămâni, un studiu de oportunitate pentru acest proiect.

„Împreună că doamna Firea, în maximum două săptămâni, vom avea o conferință de presă în legătură cu studiul de oportunitate pentru acest proiect, pentru că el este aproape încheiat, este gata versiunea în limba engleză, îl vom avea în limba română și vom pregăti pentru presă în integralitatea lui acest studiu de oportunitate. Acest proiect este parte integrantă din programul electoral atât al primarului general, cât și al Primăriei Sectorului 4”, a explicat Băluță.

Primarul a subliniat că acest proiect este parte integrantă din programele lor electorale și a menționat că nu poate preciza exact când vor începe lucrările pentru construcția aeroportului.

Băluță a menționat că „din aproape în aproape, pe măsură ce încheiem aceste etape, vă putem anunța momentul în care se poate derula un astfel de proiect”.

Daniel Baluță
SURSA FOTO: Inquam Photos / Malina Norocea

Edilul a explicat că important este „să putem să avem gata studiul de fezabilitate, să putem să facem exproprierea terenului împreună cu Consiliul Județean Giurgiu, apoi să derulăm procedura de licitație publică sau de parteneriat public-privat sau orice altă formă de asociere”.

Edilul își propune să continue proiectele strategice

Anterior, Daniel Băluță a spus că își propune continuarea proiectelor strategice pentru București, printre care se numără prelungirea liniei de metrou M2 până în comuna Berceni și extinderea liniei M4, de la Gara de Nord până la Gara Progresul.

Un alt proiect prioritar pentru Băluță, candidat al Alianței electorale PSD – PNL, este refacerea Planșeului Unirii.

El a precizat că „vom continua să construim metrou – prelungirea liniei M2 până în comuna Berceni și extinderea liniei M4, de la Gara de Nord până la Gara Progresul, vom reface din temelii Planșeul Unirii, vom încheia lucrările de construire la Maternitatea Sf. Ioan, la Spitalul de Chirurgie Dento-Alveolară și la Centrul de Diagnostic, Tratament și Cercetare a Tuberculozei, din cadrul Institutului Marius Nasta”.