Economistul Adrian Câciu  a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care comentează împrumuturile făcute de fostul ministrul Finanțelor, actualul premier desemnat. Mai exact, Câciu susține că orice crește pentru dânsul scade”.

„Ministrul interimar al finanțelor a împrumutat astăzi 815,3 milioane lei de pe piața internă la o dobândă de 4,32% pe o maturitate de 11,6 ani.

Înscriindu-se în fractura de logică în care orice crește pentru dânsul scade, domnul ministru de finanțe și actual premier desemnat a făcut acest împrumut la o dobândă cu 18,5% mai mare decât dobânda din prospect (care era de 3,65%) și cu 8,5% mai mare decât dobânda pe piețele secundare pentru obligațiunile la 10 ani(3,985%)”, a scris Adrian Câciu pe Facebook.

„Dobânzile scad, pierderile cresc!”

„Cu alte cuvinte, acest împrumut ne costa cu 63.511.870 lei mai mult decât dobânda programata sau cu 31.755.935 lei mai mult decât dobânda de piață la ora împrumutului pe maturități similare. Sunt lucruri fantastice pentru români! Dobânzile scad, pierderile cresc!”, a mai scris Adrian Câciu.