Lia Olguța Vasilescu este de neoprit! Până și informațiile prezentate de adversarii săi politici în cheie pozitivă ajung subiect de atac politic pentru fostul ministru al Muncii în guvernarea PSD.

Mai nou, împrumutul contractat cu dobândă negativă de pe piața internă de către Finanțe a devenit obiectul ironiilor publicate de reprezentanta PSD pe contul ei de socializare.

”Știrea zilei e ca Florian Cîțu s-a împrumutat din nou. A ținut să se laude că i-au făcut băncile ceva discount. Păi la ce dobânzi a luat 10 mld. de euro până acum, trebuia să îi dea gratis…”, a scris joi Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

Trebuie precizat că ministrul de Finanțe demis, care este în același timp Premier desemnat să formeze un nou Guvern, care să îi urmeze cabinetului Orban, Florin Cîțu, s-a lăudat joi pe Facebook cu privire la împrumutul cu dobânzi negative realizat de ministerul de Finanțe, pe care îl prezintă ca pe o ”performanță istorică”.

”O performanță istorică”

”V-am promis lucruri fantastice pentru TOȚI românii.

Astăzi pentru prima oară în istorie, România s-a împrumutat la dobânzi NEGATIVE.

Guvernul PNL este singurul care a reușit această performanță ISTORICĂ.

Nu mai există niciun dubiu că toată lumea are încrederea în guvernarea PNL”, a scris, la rândul său, Florin Cîțu, joi pe Facebook.

Trebuie precizat că toate statele din regiune se împrumută în prezent la dobânzi negative de pe piețele interne, în condițiile în care există o cantitate foarte mare de euro pe piață, ca urmare a injecțiilor de lichiditate operate de Banca Centrală Europeană.

Nu doar România și Polonia, așa cum a precizat ministrul de Finanțe, dar și Bulgaria și Ungaria sunt alte exemple de țări care s-au împrumutat cu dobânzi negative.