Administrația publică are nevoie de o reformă! Nicolae Ciucă: Trebuie să menţinem performanţa

Nicolae Ciucă a declarat că Partidul Național Liberal (PNL) a ajuns la guvernare datorită succeselor aleșilor locali liberali, cei care au generat încredere în această formațiune politică.

De asemenea, șeful Guvernului a mai spus primarilor că este nevoie de o reformă a administrației locale, cerându-le, astfel, primarilor cu rezultate să împărtăţească din experiența pe care o au.

Aflat la Brașov pentru Liga Aleșilor Locali, prim-ministrul a spus că aceasta este ”o structură de forţă, este baza de contact a PNL cu cetăţenii”.

”Vreau să vă tramsmit două mesaje, primul, al deschiderii către soluţiile care vin dinspre dumneavoastră şi mesajul de încredere în capacitatea de a rerula proiecte şi a-i convinge pe cetăţenii localităţilor pe care le admistrează că nu şi-au irosit votul.

”Succesele din administraţie s-au convertit în încredere în polliticienii PNL. Faptul că PNL se află astăzi la guvernare se datorează succeselor dumneavoastră, care au generat încredere în PNL, în toată ţara”, a spus Nicolae Ciucă.

Aleșii locali liberali trebuie să accelereze proiectul politic de dezvoltare și modernizare

Premierul le-a mai spus primarilor liberali că partidul continuă proiectul politic de dezvoltare şi modernizare, însă aleșii locali trebuie să fie cei care să accelereze acest proiect, dar să-l și definitiveze.

”Construcţia, dezvoltarea României şi a comunităţilor locale sunt prioritatea numărul unu a PNL.

Vrem să instituţionalizăm şi să răspândim bunele practici ale guvernării locale de succes a PNL, acolo unde se vrea, replicarea lor şi în alte judeţe. Vrem să facem în PNL o scoală a performanţei administraţiei locale”, a declarat prim-ministrul României.

El a mai adăugat că mulți aleși locali au proiecte în desfășurare și că ei trebuie ajutați cu experiența celor cu rezultate pentru ca proiectele să ajungă la final.

România are de absorbit fonduri europene în valoare de aproape 90 de miliarde de euro

Pe de altă parte, el le-a mai spus aleșilor locali că țara noastră urmează să absoarbă fonduri europene prin PNRR, prin programele multianuale şi prin Anghel Saligny, subliniind că acestea sunt oportunități pe care România nu le poate rata.

”Avem nevoie de descentralizare şi mai presus de toate avem nevoie de implicarea şi experienţa dumneavoastră, să o împărtăşiţii”,a spus el.”Dacă sunt obstacole, trebuie îndepărtate cât mai rapid de Guvern”, a afirmat Nicolae Ciucă.

De asemenea, el a mai spus că doar prin descentralizare pot fi atraşi toţi banii puşi la dispoziţie ţării noastre.

”Ştiu că este nevoie de reforma administraţiei publice locale. Trebuie să menţinem performanţa în administraţiile pe care le conducem”, spunea premierul.

Succesul trebuie să se transforme în voturi

Într-o altă ordine de idei, el le-a mai spus aleșilor locali că succesul trebuie să se transforme în voturile pentru ca PNL să recâștige primăriile pe care le-a pierdut.

”Vă rog să aveţi încredere în echipa de conducere a PNL, că vom găsi soluţii şi vom fi în măsură să gestionăm orice situaţie”, a spus în finalul discursului preşedintele PNL.