Este dovedit științific că alimentația care încetinește degenerarea osoasă și musculară poate îmbunătăți și prelungi durata de viață. Există o soluție tot mai în trend la această problemă: smoothie-urile. Sunt o sursă simplă de a consuma o bombă de nutrienți într-o singură doză. Sunt compacte, convenabile și gustoase și oferă un aport nutrițional adecvat. Pot fi consumate ca o gustare sau o masă completă.

Tendința de a consuma smoothie-uri crește pe zi ce trece. Există mii de rețete disponibile care pot fi preparate cu ușurință acasă, cu ingrediente ușor disponibile, scrie Thefridaytimes. Dar trebuie ținut cont de câteva componente nutriționale esențiale.

Un smoothie echilibrat și sănătos este un amestec al tuturor nutrienților majori, adică proteine, vitamine, fibre și grăsimi sănătoase. Prin urmare, este necesară asigurarea prezenței nutrienților menționați.

Mai jos aflăm care sunt aceste componente care pot ajuta la prepararea celui mai sănătos pahar de smoothie:

Proteinele

Proteinele sunt o componentă esențială a unei diete echilibrate. Sunt importante pentru obținerea și menținerea masei corporale normale. Acestea îmbunătățesc sistemul imunitar, întăresc mușchii și oasele și întineresc părul și pielea. Surse disponibile de proteine ​​includ iaurtul grecesc, semințele de cânepă, leguminoasele, tofu și pudra de proteine.

Fibrele

Esențiale pentru digestie și pentru o bună sănătate intestinală, fibrele se pot lua din fructe și legume. Cu toate acestea, cele mai bune și mai subestimate surse de fibre includ toate tipurile de semințe, cum ar fi semințe de chia, in și dovleac.

Grăsimi sănătoase

O altă componentă importantă a unei diete echilibrate este cea a grăsimilor sănătoase. O concepție greșită este că grăsimile sunt „rele”. În realitate, grăsimile nu sunt toate la fel. Grăsimile bune, precum Omega 3, sunt esențiale pentru buna funcționare a inimii, creierului și ochilor. Se găsesc în nuci, semințe de in și semințe de chia. Mai mult, pot fi folosite și suplimente lichide Omega-3.

Profil de aromă

Un lucru de care trebuie să țineți cont atunci când pregătiți un smoothie este profilul de aromă. Dacă nu este gustos, veți renunța repede la el. Prin urmare, este necesar să experimentați diferite fructe și legume pentru a se potrivi papilelor gustative.

Unele opțiuni gustoase se găsesc în fructele de pădure, care sunt, de asemenea, o sursă excelentă de antioxidanți. De asemenea, fructele tropicale reprezintă o sursă bună de vitamine, în special vitamina C.

Fie că e vorba de o gustare sau chiar de masa de prânz, un smoothie este suficient pentru a satisface poftele, oferind în același timp organismului nutrienții necesari.