În cartea „Pas cu pas”, pe care a șeful statului publicat-o în urmă cu ceva vreme, acesta a vorbit deschis despre părinții săi și despre meseriile pe care le-au avut îniante de pensionare.

Părinții lui Klaus Iohannis se numesc Susanne şi Gustav Heinz Johannis și trăiesc de aproximativ 20 de ani într-un orășel liniștit din Germania. Cei doi au plecat din țară la scurt timp după revoluția din decembrie 1989.

În cartea sa, președintele a povestit că părinții săi sunt oameni modești care au avut meserii simple. Se pare că mama sa a fost asistentă medicală, în timp ce tatăl a lucrat ca tehnician la o firmă din Sibiu. Totodată, se pare că președintele are și o soră, pe nume Krista, care locuiește tot în Germania.

„Aveau meserii simple: mama, soră medicală, tata, tehnician la o firmă din Sibiu. Sora mea a plecat imediat după Revoluţie”, a povestit primul om în stat în cartea sa.

De ce Iohannis și nu Johannis?

În aceași carte, președintele susține că familia sa este atestată în Cisnădie încă din secolul al XVI-lea, dar cu toate acestea atunci când tatăl său l-a înregistrat la naștere funcționarul de la primărie a refuzat să îi scrie numele cu ”J”, așa cum a fost scris în familia sa de mai bine de cinci sute de ani.

În ceea ce privește decizia părinților săi, de a pleca în străinătate șeful statului a mărturisit că nu a simțit prea mult această distanțare pentru că deja era căsătorit și așezat la casa lui.

Probabil dacă ar fi plecat mai devreme, înainte de pensionare, președintele ar fi resimțit mai puternică această despărțire, mai scrie în cartea „Pas cu pas”.

„Părinţii mei au plecat prin 92-93; pe atunci deja nu mai locuiam împreună, eu eram căsătorit din 1988, iar ei erau deja pensionari.

Dacă ar fi decis să plece mai devreme, probabil că aş fi resimţit mult mai puternic despărţirea de ei, dar în acel moment am acceptat firesc decizia lor şi mi‑am continuat propriile planuri”, a mai scris Iohannis în cartea sa.

Nu se vizitează atât de des

În prezent, părinții șefului statului locuiesc la Würzburg, Kalus, iar Klaus Iohannis nu îi vizitează atât de des. Una dintre vizite a avut loc acum aproximativ 4 ani când s-a speculat că președintele a plecat în vacanță pe o insulă exotică.

În acel moment, a apărut o fotografie care a făcut înconjurul internetului. Este vorba despre una dintre imaginile cu întreaga familie a președintelui, pe care Carmen Iohannis, soția șefului statului a postat-o pe rețelele de socializare.

 

Sursă foto principală: INQUAM/George Călin