În cadrul conferinței de alegeri de la PNL Neamț, Florin Cîţu a afirmat că îşi doreşte ca PNL să fie cel mai mare partid din România și nicidecum al doilea.

Totodată, premierul țării a subliniat faptul că este nevoie de curaj, dar și de o retrospectivă a anilor trecuți. În același timp, Florin Cîțu a mai adăugat că dacă nu exista parteneriatul cu preşedintele Klaus Iohannis liberalii nu aveau acum nici guvernare, nici premier.

„Eu vreau ca PNL să fie cel mai mare partid din România, nu al doilea. Cel mai mare partid politic din România. Iar pentru asta trebuie să avem curaj să ne uităm în trecut, să vedem de ce nu este astăzi PNL cel mai mare partid din România fiindcă a avut toate atuurile şi trebuie să ne uităm în ultima campanie electorală.

Trebuie să fim sinceri cu noi să admitem că dacă nu exista parteneriatul cu preşedintele Klaus Iohannis astăzi nu aveam nici guvernare, nici premier. Cine vorbeşte astăzi împotriva preşedintelui vorbeşte PNL, împotriva Guvernului”, a declarat Florin Cîţu, sâmbătă, la conferinţa de alegeri de la PNL Neamţ.

Motivul pentru care PNL-ul nu este cel mai mare partid din România

Premierul a vorbit și despre motivul pentru care PNL nu este cel mai mare partid din România. Potrivit acestuia, liberalii nu au avut curajul să facă tot ce au promis. De la reforme administrative, până la reforma pensiilor.

Totodată, Cîțu a amintit și de reforma din sectorul bugetar, care nu a fost făcută pentru că a existat un cost electoral.

„De ce nu este PNL cel mai mare partid din România? Pentru că nu a avut curajul să facă ceea ce am promis. Am promis să facem reforma administraţiei publice, nu am făcut-o pentru că exista un cost electoral. Am promis că facem reforma pensiilor, nu am făcut-o pentru că exista un cost electoral, aşa ni se spune. Am promis că facem reforma în sectorul bugetar, nu am făcut-o pentru că exista un cost electoral. Am promis că nu mai dăm subvenţii peste tot în ţară şi pomeni, nu am făcut-o pentru că se spunea că există un cost electoral”, a transmis premierul.

În același timp, prim-ministrul a mai spus că pentru ca PNL să fie cel mai mare partid din România trebuie ca liberalii să se ţină de cuvânt în legătură cu toate promisiunile făcute cetățenilor țării.