Ce avere are Ion Țiriac? Totul a ieșit acum la iveală. Întrece sportivi cu renume mondial

Acum, o publicație extrem de cunoscută de peste ocean a scris un articol despre cei mai bogați sportivi din lume, făcând, de asemenea, și un top cu aceștia.

Bineînțeles, numele lui Ion Țiriac apare în clasamentul respectiv și este plasat chiar pe podium, fiind depășit doar de un baschetbalist și de un wrestler.

Așadar, potrivit jurnaliștilor de la Sportbible, Ion Țiriac are o avere de 1,2 miliarde de dolari, mia mult decât au Lionel Messi și Cristiano Ronaldo la un loc.

Fostul tenismen român a fost depășit, în ceea ce privește averea, doar de către baschetbalistul Michael Jordan (2,2 miliarde de dolari) și de wreslerul Vince McMahon (1,6 miliarde de dolari).

Cunoscutul fotbalist Lionel Messi se află pe locul 8, cu o avere de 600 de milioane de dolari, în timp ce Cristiano Ronaldo a reușit să ocupe locul 12 cu o avere de 500 de milioane de dolari.

Ion Țiriac și-a pierdut toți banii la cazino

The New York Times scotea la iveală o întâmplare neplăcută pentru fostul tenismen – în anii 60, Ion Țiriac ar fi mers la un cazino unde și-a pariat toți banii la ruletă. La acea vreme, fostul sportiv avea la el 600 de dolari însă i-a pierdut pe toți pariind de 13 ori pe numărul 13 la ruletă.

„În 1968, cel mai bun an al său, Ion Țiriac a câștigat 5.000 de dolari din premii. La mijocul anilor ’60 a mers la mesele de joc din San Juan și a pierdut toți banii din buzunar pariând 13 negru de 13 ori la rând. Erau 600 de dolari, mărunțiș pentru Michael Jordan, dar o avere pentru alții.

Şi-a valorificat imaginea de cel mai faimos export românesc după Ilie Năstase și Nadia Comaneci! Ion Țiriac a lansat o bancă de succes care i-a purtat numele, prima bancă comercială privată post-comunistă din România, devenind asociat al Siemens, dar şi al companiei producătoare de automobile Mercedes-Benz!”, au scris jurnaliștii de la „New York Times”.