Ciupercile Champignon se găsesc aproape în orice magazin alimentar, fiind des cumpărate de pofticioși, persoane care țin post sau de vegetarieni. Deși multe persoane le mănâncă cu poftă, puțini oameni știu cât de bune sunt pentru sănătatea noastră.

Beneficiile ciupercilor Champignon

Fibrele din ciuperci au un rol important în prevenirea constipației și reglarea sistemului digestiv. Ciupercile conțin amidon care, odată ajuns în sistemul digestiv, e transformat în hrană pentru bacteriile din colon, menținând astfel intestinul sănătos.

De altfel, ciupercile întăresc sistemul imunitar. În plus, ciupercile pot scădea riscul de cancer la sân. Specialiștii medicali susțin că șansele de a dezvolta tumori mamare scad dacă mâncăm des ciuperi și bem ceai verde.

De asemenea, nutriționiștii recomandă ciupercile în dieta și alimentația zilnică a femeilor și a bărbaților pentru a preveni apariția cancerului de prostată.

Dacă deja intenționezi să mănânci ciuperi mai des, atunci continuă să citești pentru a afla cum se fierb corect pentru ca vitaminele și mineralele lor să nu dispară.

Cum se fierb corect ciupercile Champignon? Secretul bucătăriei

Deși a fierbe legume pare simplu, în realitate, în bucătărie nimic nu este ușor. Atenția la detalii este importantă și trebuie să avem mereu răbdare dacă vrem ca preparatul nostru să fie gustos.

De exemplu, în cazul ciupercilor Champignon, timpul de fierbere depinde de starea lor: prospătă sau congelată.

Dacă sunt proaspete, se fierb în apă clocotită timp de 7 minute. În oala sub presiune se lasă doar 5 minute. Dacă vrei să folosești oala pentru gătit cu abur, atunci lasă ciupercile la fiert 10 minute.

Dacă ai acasă ciuperci congelate, trebuie să le decongelezi la temperatura camerei. Apoi le speli și le pui la fiert în apă clocotită pentru 3 minute.

Cum se face salată de ciuperci? Rețetă simplă și delicioasă

Dacă vrei să mănânci o salată de ciuperi Champignon, trebuie să pregătești întâi marinada.

Fierbe apă într-o oală și adaugă: piper negru boabe, cuișoare, frunze de dafin, o linguriță de sare și o linguriță de zahăr, apoi pune ciupercile după ce marinada clocotește.

Lasă totul să fiarbă 7-10 minute, după ce ai terminat, așteaptă să se răcească ciupercile și apoi amestecă-le cu ce legume vrei pentru o salată delicioasă.