Greșeala pe care o facem când fierbem porumbul! Dacă ai fiert porumb în apă simplă, nu greșești cu nimic, dar cu siguranță ratezi ceva. Această legumă bogată în amidon este favorita verii, dar există o modalitate foarte ușoară de a o transforma în ceva și mai bun.

Greșeala pe care o facem când fierbem porumbul

După cum sugerează acest site, când fierbeți prorumb, nu aveți nevoie decât două ingrediente de bază: zahăr și suc de lămâie. Adăugarea zahărului și a lămâii în apa clocotită cu sare, înainte de a pune porumbul, ajută la scoaterea în evidență a dulceții naturale, echilibrând în același timp aroma cu o notă de strălucire. Rezultatul este un porumb pe care nici măcar nu va trebui să-l îneci în unt pentru a-l savura.

Zahărul și lămâia scot la suprafață ce e mai bun din porumb

Porumbul este plin de dulceață naturală, mai ales atunci când alegi cel mai bun și fraged porumb. Când fierbi porumb, o parte din această dulceață se pierde în apă, dar puțin zahăr adăugat ajută la întărirea aromei dulci care se află în boabe.

La fel cum sarea poate îmbunătăți ciocolata sau roșiile, zahărul ajută la evidențierea și amplificarea aromei. Nu e nevoie de mult; doar o lingură sau două pentru o oală mare cu apă vor fi suficiente. Amestecați (împreună cu puțină sare) înainte ca apa să înceapă să fiarbă, astfel încât să se dizolve uniform, apoi adăugați porumbul când acesta fierbe complet.

Sucul de lămâie joacă un rol discret în prepararea unui porumb excelent

Sucul de lămâie poate părea un adaos neobișnuit, dar joacă un rol discret și important în prepararea unui porumb excelent. Un strop de lămâie în apa clocotită conferă porumbului o aromă subtilă. Nu veți simți note acrișoare, dar lămâia echilibrează aroma într-un mod greu de descris, până nu îl încercați.

Aroma nu este singurul beneficiu, deoarece acidul din sucul de lămâie ajută la păstrarea texturii porumbului în timpul gătirii. Acesta menține boabele pline, fără să devină moi, așa cum se poate întâmpla dacă gătiți prea mult porumbul.