Beneficiile neștiute ale consumului cărnii de pui

Mai ales dacă este vorba de un pui crescut cât mai natural, potrivit site-ului Activebeat.

Carnea de pui este săracă în grăsimi și calorii și bogată în proteine, ceea ce o face ideală pentru menținerea greutății. În plus, este bogată în nutrienți și vitamine esențiale. Cu o listă întreagă de moduri în care putem găti carnea pui, a devenit aproape nelipsită din meniul săptămânal al multora.

Iată cele mai mari beneficii pentru sănătate ale consumului de carne de pui:

Este o sursă de proteine

Dacă sunteți în căutarea unei surse grozave de proteine ​​slabe, cu conținut scăzut de grăsimi, carnea de pui este cea mai bună opțiune. Proteina din pui ajută la creșterea și dezvoltarea mușchilor și ajută la menținerea unei greutăți corporale sănătoase, ajutând la pierderea în greutate.

Un antidepresiv natural

Ca și curcanul, puiul are un conținut ridicat de aminoacid numit triptofan, care oferă acel sentiment reconfortant după ce am mâncat o farfurie de supă de pui. Consumul de carne de pasăre crește nivelul de serotonină din creier, îmbunătățește starea de spirit și ajută chiar la un somn mai bun.

Previne pierderea masei osoase

Dacă vreți să vă păziți de osteoporoză sau artrită, consumul de carne pui vă va ajuta în lupta împotriva pierderii masei osoase datorită proteinelor ​​pe care le conține

Puiul de curte ajută la sănătatea inimii

Homocisteina este un aminoacid care poate provoca boli cardiovasculare dacă nivelurile sunt ridicate în organism. Dar consumul de piept de pui suprimă și controlează nivelul de homocisteină.

Stimulează metabolismul

Vitamina B6 (sau vitaminele din complexul B) încurajează enzimele și reacțiile celulare metabolice. Asta înseamnă că un consum regulat de carne de pui menține vasele de sânge sănătoase, un nivel ridicat de energie, ajutând metabolismul să ardă caloriile, astfel încât să puteți să aveți o greutate normală.

Bogat în niacină

De asemenea, puiul este bogat în niacină, un tip de vitamina B care protejează împotriva cancerului și a altor forme de daune genetice.

Fosfor din belșug

Puiul este, de asemenea, bogat în fosfor, un mineral esențial care susține sănătatea dinților și a oaselor, precum și funcția rinichilor, ficatului și a sistemului nervos central.

Ajută la sănătatea ochilor

Carnea de pui conține, de asemenea, retinol, alfa și beta-caroten și licopen, toate derivate din vitamina A și toate vitale pentru o vedere sănătoasă.

Esențială pentru creșterea țesuturilor sănătoase

O creștere a riboflavinei (sau vitamina B2), care se găsește în ficatul de pui, va reduce semnificativ problemele pielii de care mulți oameni suferă mai ales în timpul ierni și va ameliora problemele legate de pielea uscată.