Alimentele minune care trebuie consumate zilnic. Asigură numeroase vitamine și minerale

Medicul Corina Zugravu, președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, spune că berea este o băutură care poate ajuta foarte mult organismul, datorită antioxidanților naturali pe care îi are proveniți din hamei.

Aceasta mai spune că berea consumată moderat, respectiv 330 ml/zi pentru femei și 660 ml/zi pentru bărbați, poate fi o sursă de antioxidanți, datorită conținutului de malț și de hamei.

Medicul subliniază că drojdia din bere are și ea un efect benefic asupra corpului, aceasta asigurând proteine, aminoacizi esențiali și numeroase vitamine și minerale.

„Când vorbim despre un stil de viaţă sănătos, alimentaţia echilibrată are un rol esenţial, deoarece astfel ne putem asigura energia necesară ritmului de zi cu zi. Este important ca prin alimentaţie să reuşim să asigurăm organismului inclusiv necesarul zilnic de antioxidanţi care poate fi obţinut atât din fructe şi legume, cât şi din băuturi preparate din ingrediente naturale.

Berea este o astfel de băutură, care conţine antioxidanţi naturali, proveniţi în special din hamei, cel care are şi rol de conservant natural al acesteia, dar şi din orz, spune dr. Corina Zugravu.

Morcovul, un alt aliment important

Morcovul este considerat un aliment minune deoarece conține vitamina A, vitamine din grupul B, vitamina C, calciu, magneziu, zinc și fibre.

Sursă nutriţională importantă pentru funcţionarea optimă a organismului, morcovul contribuie şi la menţinerea siluetei, atât de râvnită înainte de începutul verii, ca urmare a conţinutului său extrem de mic de calorii.

Betacarotenul, antioxidantul din morcov, este unul dintre cei mai puternici antioxidanţi naturali, care ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi. Mai mult decât atât, conţinutul de antioxidanţi din morcov poate contribui la prevenirea afecţiunilor cardiovasculare.