Din pasiune pentru ceea ce face, Carmen Iohannis a decis să nu meargă în București ci să rămână în Sibiu, să predea limba engleză la Colegiul Gheorghe Lazăr din oraș. Nu mulți știu, însă, ce salariu are aceasta ca profesoară.

Ultima declarație de avere a lui Klaus Iohannis arată că, anul trecut, acesta a încasat suma de 179.7345 lei, în timp de soția sa a avut un venit anual de 43.450 lei. Concret, Prima Doamnă are un salariu lunar de 3.620 de lei ca profesoară de limba engleză la Colegiul Gheorghe Lazăr din Sibiu, notează okmagazine.ro.

Carmen Iohannis, o prezență discretă

Soția șefului statului nu iese deloc în evidență, motiv pentru care aparițiile sale sunt mereu bine venite. Cea mai recentă apariție a fost în ziua alegerilor locale, atunci când aceasta s-a prezentat la o secție de votare din Sibiu.

Aceasta s-a prezentat singură la secția de votare și nu a dorit să dea declarații. Ulterior, aceasta a plecat la sujba de duminică din centrul orașului.

Soția președintelui s-a bucurat că a început școala

În cadrul unei conferințe de presă din luna septembrie, președintele Klaus Iohannis a fost ăntrebat despre soția sa, Carmen Iohannis, și despre cum vede aceasta noul început de an școlar.

Președintele a răspuns atunci că soția sa s-a bucurat că a reînceput școala și că merge la lucru cu mult entuziasm. Acesta a subliniat că regulile de protecție sanitără sunt respectate și că lucrurile merg foarte bine.

„Soţia mea, Carmen, s-a bucurat foarte mult că a reînceput şcoala, merge la şcoală de câteva zile bune deja, cu foarte mult entuziasm. Copiii sunt bucuroşi că şcoala a reînceput, se respectă toate condiţiile şi lucrurile merg bine spre foarte bine”, a transmis Klaus Iohannis când a fost întrebat dacă soţia sa i-a relatat vreo problemă de la reînceperea şcolii.