Prima doamnă s-a prezentat duminică la o secție de votare din Sibiu, în jurul orei 12:30. Aceasta a venit singură și nu a dorit să dea declarații.

Înainte să voteze, soția șefului statului, Klaus Iohannis, a stat câteva minute la intrarea în secția de votare din cauza cozii care se formase.

După ce și-a exprimat votul, Carmen Iohannis a plecat la slujba de duminică din centrul orașului.

Klaus Iohannis a fost și el prezent la vot, dar în București

Președintele Klaus Iohannis a votat și el azi, în jurul orei 09:30, la București.

Klaus Iohannis susține că în ziua alegerilor locale, cel mai important lucru este prezența la vot pentru a nu-i lăsa pe alții ”să decidă în locul nostru”.

Totodată, șeful statului a subliniat faptul că românii trebuie să facă alegerea corectă pentru ei, deoarece unul dintre candidați trebuie să facă ceva pentru întreaga comunitate în care trăiesc.

În același timp, Iohannis i-a mai îndemnat pe români să iasă la vot.

„Este o zi foarte importantă astăzi, ziua votului pentru alegerile locale. Astăzi ne alegem primarii, consilierii locali, conducerile județelor. Întotdeauna cand sunt alegeri e foarte, foarte important să mergem la vot, să nu-i lăsăm pe alții să decidă în locul nostru.

Iar astăzi, când îi alegem pe cei care conduc comunitățile în care trăim, e foarte important să ne uităm bine la candidați și să-i alegem pe aceia care pot face ceva pentru comunitatea în care trăim, pentru că până la urmă de ei depinde cum arată Spitalul, cum arată Școala, dacă drumurile sunt întreținute, dacă parcurile sunt întreținute, dacă traficul e dirijat așa cum trebuie.

Vă îndemn pe toți, mergeți la vot”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a votat astăzi la Liceul Teoretic Jean Monnet din Capitală.

Sursă foto: Inquam Photos / Ovidiu Dumitru Matiu