Klaus Iohannis susține că în ziua alegerilor locale, cel mai important lucru este prezența la vot pentru a nu-i lăsa pe alții ”să decidă în locul nostru”.

Totodată, șeful statului a subliniat faptul că românii trebuie să facă alegerea corectă pentru ei, deoarece unul dintre candidați trebuie să facă ceva pentru întreaga comunitate în care trăiesc.

În același timp, Iohannis i-a mai îndemnat pe români să iasă la vot.

„Este o zi foarte importantă astăzi, ziua votului pentru alegerile locale. Astăzi ne alegem primarii, consilierii locali, conducerile județelor. Întotdeauna cand sunt alegeri e foarte, foarte important să mergem la vot, să nu-i lăsăm pe alții să decidă în locul nostru.

Iar astăzi, când îi alegem pe cei care conduc comunitățile în care trăim, e foarte important să ne uităm bine la candidați și să-i alegem pe aceia care pot face ceva pentru comunitatea în care trăim, pentru că până la urmă de ei depinde cum arată Spitalul, cum arată Școala, dacă drumurile sunt întreținute, dacă parcurile sunt întreținute, dacă traficul e dirijat așa cum trebuie.

Vă îndemn pe toți, mergeți la vot”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a votat astăzi la Liceul Teoretic Jean Monnet din Capitală.

Aproape 19.000 de secții de votare deschise

Cele aproximativ 18.800 de secţii de votare organizate în ţară pentru alegerile locale s-au deschis duminică, peste 18 milioane de alegători fiind aşteptaţi la urne pentru a-şi alege primarii, preşedinţii de consilii judeţene, dar şi pe cei care vor face parte, timp de patru ani, din consiliile locale şi judeţene.

Cetăţenii îşi pot exercita dreptul de a alege în 18.794 de secţii de votare organizate la nivel naţional, dintre care peste 1.200 în Capitală, cele mai multe în sectoarele 3 şi 6.

Procesul de votare se va încheia la ora 21,00, când vor fi anunţate exit-poll-urile.