Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat că în şedinţa USL s-a decis ca modificările care vor fi operate în ceea ce priveşte structura Guvernului să treacă prin Parlament, arătând că varianta optimă ar fi ca legislativul să se întrunească miercuri în şedinţă pentru a discuta pe marginea acestui subiect.

'Este clar, este singura cale şi toată lumea a acceptat acest lucru. Se va întâmpla atunci când vom fi pregătiţi. Varianta optimală ar fi să negociem mâine, să terminam negocierile toate, să se convoace Camerele reunite pentru miercuri, miercuri în Parlament să se ia hotărârea, după care fiecare poate să îşi preia postul. Este varianta optimală. Dacă din motive pe care nu le cunosc acum şi nu pot nici măcar să le ghicesc, nu terminăm mâine, este posibil să se amâne pe miercuri sau pe joi şi atunci ştiţi bine că este practic imposibil de convocat Parlamentul joi după-amiază sau vineri' a spus Iohannis, într-o conferinţă de presă, întrebat dacă a existat un consens în USL în ceea ce priveşte soluţia trecerii prin Parlament a schimbărilor care vor avea loc la nivelul Guvernului.

Klaus Iohannis a afirmat că a exclus posibilitatea de a fi ministru al Finanţelor Publice, adăugând însă că nu a exclus şi varianta privind coordonarea Finanţelor.

'A fost o discuţie dacă este absolut obligatoriu să rămân vicepremier, ministrul Afacerilor Interne sau dacă ar fi oportun să fiu vicepremier, ministrul Finanţelor Publice. Noi, în PNL, am desemnat persoana care va fi ministrul Finanţelor Publice în România, este colegul nostru Eugen Nicolăescu. Deci, discuţia s-a încheiat foarte repede', a spus Iohannis, într-o conferinţă de presă susţinută după o şedinţă a liderilor USL, la o vilă de protocol.

El a subliniat că a exclus 'din start' să fie ministrul Finanţelor.

'Am exclus din start să fiu ministrul Finanţelor, dar nu am exclus deloc să coordonez finanţele, ba chiar cred că ar fi un lucru interesant', a declarat Iohannis.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat vineri că edilul Sibiului a fost propus de conducerea PNL pentru funcţia de ministru de Interne, precum şi pentru cea de vicepremier.

Prim-vicepreşedintele PNL, primarul Sibiului Klaus Iohannis, susţine că liderii USL nu au ajuns la şedinţa de luni la nicio concluzie pe tema schimbărilor propuse de liberali la nivelul Guvernului, menţionând că ar trebui modificată în Parlament structura Executivului pentru ca el să poată deţine şi funcţia de vicepremier.

Sursa: Agerpres