Un aliment favorit al românilor, mai periculos decât ne-am aștepta. Crește riscul de obezitate și apariție a cancerului

Riscul de a dezvolta obezitate a crescut semnificativ în ultima vreme iar una din cauzele principale este considerată a fi carnea de pui, conform informațiilor transmise de sfatulmedicului.ro

Potrivit unor studii realizate recent, s-a constatat ca puiul crescut cu actuala tehnologie, fiind vizat până și cel ecologic, vândut pentru consumul uman, deoarece acesta oferă mai multă energie din grăsimi decât din proteine.

Hormonii de creștere apariția diferitelor afecțiuni

Conform sursei menționate, pubertatea precoce poate fi determinată de hormonii de creștere care se regăsesc în carne și în produse lactate. Mai mult, este dificil de stabilit care ar putea fi impactul specific al hormonilor de creștere din produsele alimentare asupra dezvoltării tinerelor femei.

Chiar și așa, unii cercetători sunt de părere că steroizii declanșează pubertatea prematură și cresc riscul de cancer la sân. Astfel, specialiștii recomandă persoanelor îngrijorate de acest potențial efect secundar să consume sau produse lactate fără hormoni de creștere sau să evită pe cât posibil carnea și produsele lactate.

Alertă alimentară pentru toți cei care mănâncă carne

Carnea, alimentul preferat al românilor, crește riscul bolilor de inimă. Concluzia a fost desprinsă dintr-un  studiu realizat de cercetării de la Oxford. Specialiștii au arătat că 50 de grame de roșie cresc riscul de afecțiunilor cardiovasculare cu 9%. În cazul cărnii procesate, lucrurile sunt și mai grave. Aici, riscul se ridică la 18%.

Concluzia specialiștilor de la Oxford a venit după ce peste 1,4 milioane de persoane au fost monitorizate pe o perioadă de 30 de ani. După ce au văzut datele cercetărării, ei au recomandat categoric un stil de viață pe care îl consideră mai sănătos. Acest lucru presupune o dietă bazată pe fructe, legume și cereale integrale.

Sursă foto: Dreamstime