Nu mai faceți acest lucru! Poate să provoace cancer. Mulți români nu știu pericolul la care se expun

Specialiștii spun că apa dintr-o sticlă de plastic care a stat prea mult timp în soare conține substanțe cancerigene. Aceste substanțe sunt eliberate de plasticul sticlei, spun medicii. Mai mult decât atât, apa din PET-urile congelate sunt la fel de nocive.

Medicii spun că sticlele de plastic sunt făcute din tereftalat de polietilenă și că acestea eliberează substanțe chimice precum antimoniu sau bisfenol atunci când este expus la soare. Autoritățile medicale arată că bisfenolul are efecte negative asupra sănătății copiilor, în timp ce antimoniul este considerată substanță cancerigenă.

Substanțele sunt foarte periculoase

Medicii spun că aceste substanțe perturbă activitatea hormonală, afectează aparatul reproducător masculin și declanșeaza crize de astm la copii, asta în timp ce bisfenol A poate determina  infertilitate la femei și afectează creșterea și dezvoltarea în cazul copiilor. Această substanță crește riscul apariției cancerului.

Expunerea la bisfenol A poate duce la mai multe probleme de sănătate, precum leziuni ale creierului, nivel de agresivitate crescut, sistem imunitar slabit, afecțiuni ovariene, tulburări menstruale sau infertilitate, cantitatea de spermă diminuată, avort spontan, afectarea dezvoltării fătului sau chiar decesul bebelușului la naștere.

PET-urile congelate, la fel de periculoase

Medicii spun că sticlele de plastic puse la congelator sunt la fel de nocive precum cele care au stat în soare.  PET-ul pus în congelator va elibera dioxină, o substanță foarte toxică, care cauzează cancer.

Speciliștii spun că sticlele de plastic nu trebuie ținute nici în soare, nici la congelator, subliniind că ar fi mai bine ca oamenii să folosească sticle reutilizabile pe care le pot umple de acasă.

Sursă foto: Dreamstime