Într-un nou documentar care vorbește despre rolul lui Meghan Markle în spargerea legăturii fraterne dintre Prințul Harry și Prințul William, un jurnalist și totodată, prieten al fostei actrițe TV americane a încercat să o apere, dar în final a confirmat suspiciunile unor critici despre ea, scrie mercurynews.com. 

Este vorba despre noul documentar ITV, „Harry și William: Ce a greșit?”, unde jurnalista Omid Scobie a interpretat-o ​​pe Meghan ca pe o vedetă care a venit în Familia Regală ca o femeie talentată și independentă după o carieră de succes la Hollywood și, prin urmare, a oferit o abordare proaspătă a modului în care Familia Regală își putea folosi celebritatea pentru a-și promova marca și cauzele cărora le pasă.

„Meghan a venit condusă și gata să lucreze și asta a dat imediat aripi”, a spus Scobie, coautorul cărții „Finding Freedom”, cartea despre ieșirea din viața regală a lui Harry și Meghan în 2020 și mutarea în Statele Unite.

„Este o femeie care a trecut de 30 de ani. Cred că s-a dovedit atât pentru ea și pentru oamenii cu care a lucrat până în acel moment că știe ce face ”, a adăugat Scobie.

Pe de altă parte, criticii lui Meghan ar spune că este de-a dreptul prezumțioasă să creadă că monarhia veche de secole își va schimba brusc operațiunile din cauza unui nou venit. De asemenea, Meghan „cu siguranță nu era cineva care să se schimbe doar pentru a mulțumi oamenii din jurul ei”, a adăugat Scobie.

Meghan Markle a vrut să schimbe Familia Regală 

Scobie a sugerat, de asemenea, că lui Meghan Markle i se spune că ea și Harry nu erau la fel de înalte în ierarhia regală ca William și Kate Middleton, pentru că Harry este doar al șaselea pe linie la tron, în timp ce William într-o zi va deveni rege.

„Am simțit că trebuie să li se amintească și lor:„ Nu sunteți vedetele spectacolului aici. Există o ierarhie și nu ajungi foarte sus în ea ”, a spus Scobie.

De menționat este faptul că, unele dintre observațiile lui Scobie se aliniază cu punctele de vedere oferite de alți autori și reporteri regali intervievați pentru documentarul ITV.

Pe lângă observații, mai există și o serie e rapoarte care susțin că Meghan Markle ar fi agresat personalul palatului, determinând o anchetă a Palatului Buckingham. Pe de altă parte, Meghan, care locuiește acum cu Harry în California, a negat cu tărie acuzațiile, spunând că ea a fot victima.

Catherine St-Laurent, care a lucrat ca șef de cabinet pentru Fundația Harry și Meghan Archewell, a lăudat însă conducerea cuplului într-un nou interviu cu The Cut. „Sunt lideri incredibil de talentați și creativi. … Timpul pe care l-am petrecut cu ei a fost incredibil de satisfăcător. ”

În ceea ce privește presupusele preocupări ale lui Meghan Markle cu privire la ierarhie, ea ar fi așteptat ca ea și Harry să fie „pe picior de egalitate” cu William și Kate, a declarat Camilla Tominey, editor asociat al The Daily Telegraph, în documentar.

Adevăratul motiv al plecării din Familia Regală

Pe de altă parte, Meghan și Harry i-au spus lui Oprah Winfrey că au părăsit Marea Britanie din cauza presiunii cauzate de tabloide. De asemenea, ducii de Sussex s-au plâns că Familia Regală este crudă și disfuncțională și că cel puțin un membru deține atitudini rasiste.

Tominey a spus că adevărata „scânteie” pentru ducii de Sussex a fost atunci când li s-a refuzat dreptul de a-și înființa propria gospodărie, cum au făcut William și Kate, potrivit Tominey. Regina Elisabeta și prințul Charles le-au spus că așa ceva nu este posibil.

„De ce nu putem avea ceea ce au Cambridges? Ar trebui să fim pe picior de egalitate ”, susține Tominey că au cerut ducii de Sussex.

Între timp, autorul Robert Lacey, care a raportat acuzațiile de intimidare într-o ediție actualizată a cărții sale, „Bătălia fraților”, a citat o sursă apropiată lui William care a spus că Meghan părea să aibă o „agendă” de la începutul relației sale cu Harry. Lacey a citat, de asemenea, pe cineva care a spus că Meghan ar putea fi un „coșmar de 500%” din cauza „interminabilului PR”.

Totodată, autorul Penny Junor a mai spus că și Meghan Markle nu a făcut prima impresie bună când s-a alăturat Familiei Regale.

„Nu era atât de fermecătoare pe cât părea”, a spus Junor. „Abordarea lui Harry și Meghan nu este doar californiană, ci una de showbiz. Familia noastră regală nu sunt vedete. Sunt membri activi ai unei instituții publice”, a mai adăugat acesta.

Amintim faptul că documentarul ITV a fost difuzat în weekend și a ridicat noi semne de înrtebare despre relația viitoare dintre William și Harry. Frații păreau politicoși și prietenoși unul cu celălalt săptămâna trecută, când au dezvăluit împreună o statuie la Palatul Kensington, dedicată regretatei lor mame, prințesa Diana.

Pe de altă parte, Harry ar fi părăsit Palatul Kensington imediat după ceremonie, fără ca frații să aibă ocazia să întâlnește-te în privat și discută despre diferențele lor.

În același timp, documentarul a mai stârnit și o altă controveră cu privire la comentariile făcute de Scobie. Mai exact, Daily Mail a raportat că ITV a tăiat o linie de la Scobie, la cererea Palatului Kensington, în care susținea că personalul lui William a plantat o poveste mediatică care pune la îndoială starea de sănătate mintală a prințului Harry.

Potrivit lui Scobie, această poveste a fost dezvăluită după ce Harry și Meghan au acordat un interviu în Africa de Sud în 2019, când ducesa de Sussex a sugerat pentru prima dată că Familia Regală este indiferentă la luptele sale cu problemele de sănătate mintală, iar Harry a confirmat pentru prima dată că există tensiuni între el și fratele său.

Filmările inițiale ale emisiunii îl citau pe Scobie spunând: „Aș spune că nu a fost o coincidență faptul că a fost la scurt timp după ce a fost difuzat, chiar și a doua zi, au existat citate surse care au venit de la un asistent senior la Palatul Kensington spunând că William era îngrijorat de sănătatea mintală a fratelui său ”.

În acest sens, Familia Regală a spus că aceste declarații sunt „false și defăimătoare”, adăungând că Scobie nu are dovezi care să susțină o astfel de afirmație. După „analizarea atentă”, ITV „a ales să elimine” referința de sănătate mintală.