Surse apropiate Familiei Regale au făcut o serie de dezvăluiri fără precedent despre relația dintre Prințul Charles și Prințul Harry.

Amintim faptul că după decizia luată de Meghan Markle și Prințul Harry de a renunța la statutul de membri seniori ai Casei Regale și de a se muta în SUA, relațiile cu Familia Regală s-au răcit extrem de mult.

Totodată, în interviul cu Oprah Winfrey, Harry susținea că tatăl său, Prințul Charles nu-i mai vorbește, motiv pentru care se zvonește că acesta va face tot ce-i stă în putință pentru ca nepotul său, Archie, să nu ajungă în prima linie a moștenitorilor tronului Marii Britanii.

Mai exact, sursele citate, au declarat pentru Daily Mail că Archie, fiul lui Meghan Markle și al Prințului Harry nu va fi prezent în linia succesiunii, iar Charles se va asigura de acest lucru.

Potrivit surselor citate, motivul îl reprezintă faptul că fiul Reginei Elisabeta este acela că vrea să reducă numărul persoanelor din linia directă a tronului și este gata să intre într-o bătălie juridică pentru a obține acest lucru.

În acest context, Prințul Charles urmează să facă primele demersuri pentru a schimba legile Coroanei Britanice, unele vechi de sute de ani. De menționat este faptul că noile modificări sunt de natură financiară având în vedere faptul că Familia Regală trăiește din subvenții obținute de la bugetul statului, adică din taxe și impozite.

Prințul Charles consideră în acest context că poporul nu mai este dispus să plătească pentru membrii unei monarhii în plină expansiune. Totodată, potrivit surselor citate, el le-ar fi comunicat deja intenția sa lui Meghan și Harry, lucru care a accentuat și mai multe tensiunea din Familia Regală britanică.

„Harry și Meghan au spus că Archie nu va fi niciodată prinț, chiar și atunci când Charles va deveni rege”, a afirmat sursa citată.

Tensiuni între Prințul Harry și Prințul Charles

La rândul său, un alt membru apropiat al Familiei Regale preciza că între Prințul Harry și Prințul Charles există un dezacord de ani de zile, iar sensibilitatea Prințului de Wales face situația foarte dificilă.

„De exemplu, prinţul Charles este un om foarte, foarte timid, foarte delicat şi sensibil, dar noi îi vedem personalitatea publică, pe când în particular este deosebit de sensibil”, spunea Stewart Price, prieten al prinţesei Diana, într-un interviu acordat pentru ukmagazine.com. 

Totodată, acesta a mai adăugat că prințul Charles s-a arătat foarte înfuriat de declarațiile făcute de Prințul Harry în cadrul interviului cu Oprah Winfrey.

El a mai subliniat faptul că nu este vorba despre răzbunare, ci doar de o schimbare în contextul în care Prințul Charles nu este de acord ca Harry ”să denigreze familia în public”.

„Aşa procedează Charles. Nu poate face faţă din cauza sensibilităţii, aşa că se ascunde. Şi Harry încearcă să vindece asta. Nu din resentiment, nu din furie sau răzbunare, dorinţă de critică sau acuzaţii. A simţit că este doar cineva care spune:

Aşa este şi din acest motiv vrem să facem o schimbare. Charles nu este de acord ca Harry să-şi denigreze familia în public. El crede că toate subiectele puteau fi uşor rezolvate în familie”, a mai spus Steward Price.