Într-o postare pe pagina personală de facebook, , Eugen Teodorovici, critică eforturile întreprinse de Monica Anisie pentru a-i proteja pe elevi în noul an școlar dar și proiectul Ministerului Educației de a oferi tablete gratuite elevilor.

Potrivit fostului ministru, Monica Anisie a trimis tablete doar la școlile din marile orașe, acolo unde presa are succes, iar acest lucru dovedește doar „prostie, incompetență, rea voință și interese personale”.

Într-o postare pe Facebook, acesta susține că tabletele au ajuns numai la școlile din marile orașe, unde are acces presa.

„#PROSTIE, #INCOMPETENȚĂ #REA_VOINȚĂ, #INTERESE personale și mai mult decât atât …‼️
Cu TABLETE pentru elevi doar acolo unde presa are acces⁉️

Oare în acele #comunități urbane mai mici și în cele rurale, unde de astăzi a început școala ca peste tot în țară, s-a făcut ceva pentru asigurarea tabletelor și a tuturor mijloacelor necesare pentru desfășurarea în condiții de #siguranță și #protecție sanitară a cursurilor cu prezența fizică, precum și a învățământului online⁉️

Oare și acei #copii beneficiază de toate cele necesare în noul an școlar? Sau toate acestea sunt doar apanajul școlilor situate „la bulevard”⁉️, scrie Teodorovici pe facebook.

Un ministru incompetent

Totodată, acesta este de părere că ministrul Educației este „incompetent” și că trebuie să răspundă la întrebările adresate, fără să „abuzeze” de teama părinților, profesorilor sau a elevilor.

„Ministrul #INCOMPETENT al educației trebuie să răspundă cu subiect și predicat la aceste întrebări, NU doar să abuzeze de #teama și #bunăvoința profesorilor, elevilor și părinților, prin tot felul de găselnițe birocratice de tipul proceselor verbale și acordurilor scrise, aruncând asupra lor întreaga #responsabilitate și #răspundere‼️
Căci în Ministerul Educației, ca și la Ministerul Finanțelor și în multe alte ministere ale guvernului Orban, conducerea politică muncește din greu DOAR pentru interesele personale și campania electorală‼️
Pentru PNL, nici EDUCAȚIA, nici SĂNĂTATEA, nici ECONOMIA nu reprezintă o prioritate. Pe ei îi interesează doar #VOTUL‼️

De aceea, în acest început de an școlar marcat de condițiile speciale impuse de starea de #pandemie, dar și de starea de #nepăsare și #abandon din partea guvernului, nu putem decât să ne ajutăm și să ne protejăm singuri, dar și să trăim cu speranța că lucrurile se vor schimba la un moment dat în bine (iar această schimbare depinde în mare măsură chiar de NOI❗) și că vom fi sănătoși și vom reveni la firescul vieții de dinainte”, mai scrie Teodorovici.