În ultimul an, cei mai bine plătiți actori au câștigat un total de 488,5 milioane de dolari, iar cele mai bine plătite actrițe au cumulat 172,5 milioane de dolari, potrivit calculelor făcute de Forbes.

Mark Wahlberg se află în fruntea listei celor mai bine plătiți actori, cu o valoare de 68 de milioane de dolari. Cea mai bine plătite actriță, Emma Stone, deține suma de 26 de milioane de dolari.

Scriitoarea din revista Forbes, Natalie Robehmed, crede că difernța de salarii dintre actori și actrițe vine din inegalitatea de roluri mari oferite reprezentanților sexului masculin.

Forbes pune această diferență pe seama producțiilor cu supereroi și a filmelor de acțiune care au adus încasări mari la box office pentru studiourile de la Hollywood și care au în rolurile principale bărbați.

Cele mai bine plătite celebrități masculine

1. Mark Wahlberg -68 milioane $

Mark Wahlberg, în vârstă de 46 de ani, a câștigat 68 de milioane de dolari în perioada 1 iunie 2016-1 iunie 2017 datorită rolurilor interpretate în filmele ‘Daddy’s Home 2’ și ‘Transformers: The Last Knight’.

 

2. Dwayne „The Rock” Johnson – 65 milioane $

Dwayne Johnson este unul din cei mai bine plătiți actori din lume, acesta fiind pe locul doi în lista Forbes, cu venituri estimate de 52 de milioane de dolari.

Pe 16 decembrie 2013, Forbes l-a numit pe Johnson cel mai profitabil actor din 2013, filmele cu participarea sa încasând 1,3 miliarde $ în lumea întreagă în acel an.

Din primul rol principal al lui Johnson, din filmul The Scorpion King, el a fost plătit cu 5,5 milioane $, un record mondial pentru un actor la primul său rol principal.

 

3. Vin Diesel – 54.5 milioane $

Vin Diesel, cunoscut pentru rolul lui Dominic Toretto din seria de filme The Fast and the Furious, este al 3-lea cel mai bine plătit actor din lume, cu suma de 54.5 milioane de dolari.

4. Adam Sandler – 50.5 milioane $

Adam Sandler este un cunoscut actor de comedie și ocupă locul 4 în Forbes cu 50.5 milioane de dolari.

 

 În 2003, la Globurile de Aur, a fost nominalizat pentru Cel mai bun actor – categoria film muzical și de comedie, datorită rolului interpretat în pelicula Amețit de dragoste.

5. Jackie Chan – 49 milioane $

Jachie Chan a obținut suma de 49 miliaone de dolari, iar în anul 2016 a primit Premiul Onorific Oscar.

 

6. Robert Downey Jr – 48 milioane $

Downey se află în lista Forbes a celor mai bine plătiți actori de la Hollywood, cu venituri de 48 milioane de dolari.

 

Downey a jucat în filme care au încasat fiecare peste 500 de milioane $ la box office pe plan mondial. Două dintre acestea, The Avengers și Iron Man 3, au încasat fiecare câte 1 miliard de dolari.

7. Tom Cruise – 43 milioane $

Actorul american, nominalizat la premiul Oscar pentru rolul din filmul Jerry Maguire, a obținut un venit de 43 de milioane de dolari.

8. Shah Rukh Khan – 38 milioane $

 

Shah Rukh Khan este un actor, producător de film, prezentator de televiziune și cântăreț din India și a obținut suma de 38 milioane de dolari.

 

9. Salman Khan – 37 milioane $

În 1999, Khan a obținut Premiul Filmfare „Cel Mai Bun Actor” pentru apariția sa în Kuch Kuch Hota Hai și de atunci a jucat în numeroase producții profitabile, dar și apreciate de critică. Acesta ocupă locul 9 în Forbes cu 37 milioane de dolari.

10. Akshay Kumar – 35.5 milioane $

Cele mai bine plătite celebrități feminine

1. Emma Stone – 26 milioane $

 

În vârstă de 28 de ani, Emma Stone a obținut venituri de 26 de milioane de dolari în ultimele 12 luni, au precizat editorii revistei Forbes. 

Actrița americană este cel mai bine cunoscută pentru rolul din filmul Easy A. 

2. Jennifer Aniston – 25.5 milioane $

Pe locul al doilea în topul din acest an al celor mai bine plătite actrițe se află Jennifer Aniston, în vârstă de 48 de ani, cu venituri de 25,5 milioane de dolari. 

Jennifer Aniston s-a bucurat de o carieră de succes și în film. Ea a jucat rolul protagonistei feminine în zeci de filme de comedie romantică.

 

3. Jennifer Lawrence – 24 milioane $

Jennifer Lawrence, în vârstă de 27 de ani, care a ocupat doi ani consecutivi primul loc în topul Forbes, a coborât pe poziția a treia, cu venituri de 24 de milioane de dolari.

La vârsta de 20 de ani, Jennifer Lawrence devenise a doua cea mai tânără actriță vreodată nominalizată pentru Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță.

Ea este considerată cea mai tânără persoană vreodată nominalizată pentru două Premii Oscar, pentru cea mai bună actriță și cea de-a doua cea mai tânără actriță, care să câștige premiul.

 

4. Melissa McCarthy – 18 milioane $

Melissa Ann McCarthy este o actriță, comediantă, scriitoare și producătoare americană, care ocupă locul 4 în lista Forbes cu 18 milioane de dolari.

5. Mila Kunis – 15.5 milioane $

 

Actrița americană a jucat în numeroase producții, în urma cărora a obținut 15.5 milioane de dolari.

În 2010 a câștigat trofeul Marcello Mastroianni pentru Cea mai bună actriță a Festivalului Internațional de la Veneția pentru rolul Lily din producția Black Swan. Pentru același rol a fost nominalizată la Globurile de Aur.

6. Emma Watson – 14 milioane $

 

Emma Charlotte Duerre Watson, actriță engleză devenită celebră pentru rolul ei, Hermione Granger, din seria de succes Harry Potter, ocupă locul 6 în top cu suma de 14 milioane de dolari. Munca lui Watson în filmele Harry Potter i-a adus multe premii și peste 10.000.000 lire sterline. 

7. Charlize Theron – 14 milioane $

Actrița născută în Africa de Sud ocupă locul 7 în Forbesc și deține suma de 14 milioane de dolari.

 

8. Cate Blanchett – 12 milioane $

Catherine Élise „Cate” Blanchett este câștigătoare a numeroase premii, printre care două premii Oscar, trei Globuri de Aur, trei premii BAFTA, trei premii Screen Actors Guild. Ea deține 12 milioane de dolari.

9. Julia Roberts – 12 milioane $

Julia Roberts a câștigat 12 milioane de dolari și este câștigătoarea premiului Oscar, pentru cel mai bun rol feminin din filmul inspirat de realitate, Erin Brockovich.

10. Amy Adams – 10.5 milioane $