Două lumi diferite, dar și asemănătoare în multe privințe și-au dat mâna după zeci de ani, oficializând o legătură directă prin satelit între Israel și Emiratele Arabe Unite. De la Ierusalim, ministrul israelian de externe, Gabi Ashkenazi, a salutat evenimentul, potrivit Radio România Actualități.

O delegație diplomatică israeliană se deplasează la Abu Dhabi pentru detaliile acordului. Premierul Benjamin Netanyahu a declarat ieri că se lucrează pentru stabilirea unui culoar de zbor direct între Tel Aviv și Dubai, Abu Dhabi, survolând Arabia Saudită.

A fost stabilită legătura telefonică, via satelit, între Israel și Emiratele Arabe Unite. Este un eveniment istoric. Prefixele internaționale ale celor două țări, 971 pentru Emiratele Arabe Unite și 972 pentru Israel, sunt conectate ca parte a Sistemului Internațional de Telecomunicații pentru prima oară.

Iată cum a început conversația între reprezentanții externelor din cele două țări. Conversația dintre reprezentanții Ministerelor de Externe din cele două țări a fost cât se poate de firească. De la Abu Dhabi, Ahmed le-a spus israelienilor că îi așteaptă să viziteze Emiratele Arabe Unite.

Două lumi diferite, dar și asemănătoare în multe privințe și-au dat mâna după zeci de ani, oficializând o legătură directă prin satelit între Israel și Emiratele Arabe Unite. De la Ierusalim, ministrul israelian de externe, Gabi Ashkenazi, a salutat evenimentul.

Acord de pace între Israel și Emiratele Arabe Unite

Trump a postat un mesaj de pe contul său de Twitter prin care anunța un acord de pace istoric între doi ”prieteni” ai Statelor Unite ale Americii, Israel și Emiratele Arabe Unite.

Înţelegerea face parte dintr-un acord mai amplu, în virtutea căruia autorităţile israeliene vor înceta anexarea teritoriilor palestiniene ocupate.

Prinţul Sheikh Mohammed Bin Zayed a postat și el pe Twitter un mesaj prin care anunța că în urma unor discuții cu Donald Trump și cu premierul Netanyahu, s-a ajuns la un acord entru oprirea unor noi anexări israeliene în teritoriile palestiniene.

‘În cadrul unei discuţii cu preşedintele Trump şi prim-ministrul Netanyahu, a fost convenit un acord pentru oprirea unor noi anexări israeliene în teritoriile palestiniene. EAU şi Israel au convenit de asemenea să coopereze şi să stabilească o foaie de parcurs pentru stabilirea relaţiilor diplomatice”, este mesaju acestuia.

EAU va fi astfel a treia ţară arabă care stabileşte relaţii diplomatice cu Israelul, după Egipt şi Iordania.