Arhiepiscopul Pimen a fost pomenit și la Reprezentanța Patriarhiei Române din Ierusalim în așezământul pe care vrednicul de pomenire l-a condus timp de aproape un an de zile, informează Basilica.ro.

„Părinții, obștea și ostenitorii așezămintelor românești din Țara Sfântă au îndreptat un gând de rugăciune către Dumnezeu pentru iertarea sufletului adormitului Înaltpreasfințitului Părinte Pimen care a ostenit ca superior al așezămintelor românești din Țara Sfântă în anul 1978”, a declarat pentru Basilica.ro Arhim. Teofil Anastăsoaie, reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte.

„Am rugat pe Domnul ca să ierte sufletul său, să-l așeze în ceata drepților și în Ierusalimul cel de Sus să continue slujirea pe care a împlinit-o și aici pe pământ. Îl vom purta în pomelnicul ostenitorilor așezămintelor românești din Țara Sfântă ca Domnul să-i primească toată osteneala și să-l așeze cu drepții”, a transmis părintele arhimandrit.

IPS Pimen a fost de la frate de mănăstire și monah la profesor, pedagog, apoi stareț, paroh, muzeograf, reprezentant al Patriarhiei Române la Ierusalim, exarh, Episcop vicar, apoi Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților. La împlinirea vârstei de 90 de ani mărturisea că a fost dintotdeauna un iubitor de ascultare: „Am iubit să fiu ascultător și să fac lucrul, cum se spune, ca pentru Dumnezeu”.