„În seara asta de Ajun, am un mic cadou pentru cei care căutau să citească ceva în toropeala de după masa de Crăciun”, a declarat şeful guvernului conservator într-o înregistrare video publicată pe Twitter. „Iată-l: veşti bune, iată un acord, un acord pentru a aduce siguranţă firmelor şi călătorilor şi tuturor investitorilor din ţara noastră cu începere de la 1 ianuarie, un acord cu prietenii şi partenerii noştri din Uniunea Europeană”, a spus el.

„Vă aduceţi aminte de acordul pregătit pentru a fi băgat la copt?”, a continuat acest abil comunicator, reluând unul din sloganurile campaniei pentru parlamentarele victorioase din decembrie 2019.

Acest acord de divorţ între Londra şi Bruxelles, pe care a obţinut să fie votat datorită largii majorităţi din parlament, a fost „doar antreul”. Acordul de liber-schimb încheiat joi este „ospăţul”, „plin de peşte de altfel”, a continuat şeful guvernului conservator, glumind în legătură cu unul din principalele subiecte de neînţelegere în cursul tratativelor. „Cred că va fi baza un parteneriat fericit, încoronat de succes şi stabil cu prietenii noştri din UE în anii care vor veni”, a declarat Boris Johnson mulţumit.

„Iată, este o veste bună de la Bruxelles, acum e timpul pentru varză”, mâncarea preferată a britanicilor, „şi Crăciun fericit tuturor”, a încheiat el.

Ce spune militantul britanic anti-UE Nigel Farage

Acesta susține că acordul nu este perfect, dar reprezintă ”un pas important înainte”, relatează Reuters.

”Bineînţeles că sunt îngrijorat, dar este acesta progres? Suntem mult mai bine decât eram acum cinci ani? Absolut”, a afirmat Farage pentru Sky News.

El a spus că cea mai mare îngrijorare a lui este că nu a văzut încă detalii despre modul în care va funcţiona un comitet de arbitraj.

Nigel Farage a declarat de asemenea că Regatul Unit va rămâne mult prea strâns aliniat regulamentelor Uniunii Europene după ce premierul conservator Boris Johnson va încheia un acord cu Bruxellesul.