Elon Musk a refuzat sa comenteze cu privire la orice produs, dar a spus că mașinile autonome ale Tesla vor apărea în curând și nu vor dezamăgi.

"Autonomia va veni mult mai repede decât se gândeşte oricine și cred că ceea avem în curs de dezvoltare va arunca în aer minţile oamenilor. Chiar şi pe a mea", a spus Elon Musk.

Este demn de remarcat faptul că în septembrie anul trecut, Musk a declarat că mașinile complet autonome ale Tesla va fi gata probabil în 2018. Dar a spus, de asemenea la acea vreme, că normele guvernamentale care reglementează automobilele autonome nu vor fi aplicabile până atunci, asa ca maşinile fără şofer ale producătorului vor fi lansate în unele locuri în momente diferite.

Luna trecuta, CEO-ul Tesla a dat publicităţii a doua parte a Master Plan-ului Tesla, ceea ce întrevede un puternic accent pe autonomie.

Pe termen scurt, compania își propune să facă Autopilot, sistemul său semiautonom, de 10 ori mai sigur decat media vehicululelor din SUA. Dar, odată ce autoritățile de reglementare au legi în vigoare care guvernează problema mașinilor fără şofer în SUA, Tesla intenţionează să lanseze de asemenea un serviciu autonom car-sharing.

Conceptul este simplu: proprietarii de maşini Tesla vor fi în măsură să-şi adauge mașina la o flotă de vehicule Tesla ori de câte ori doresc, astfel încât aceştia să poată să scoată bani de pe urma vehiculelor lor.

Marii producători de autovehicule și companiile tech – inclusiv Google, BMW, Mercedes-Benz și Apple – lucrează la tehnologii autonome de conducere auto. Dar, ca și Tesla, mulți producători de automobile testează în primul rând funcții Autopilot asemănătoare pe mașinile lor noi, ceea ce le permite vehiculelor să se conducă în mod autonom pe autostrăzi și pe spaţii amenajate în parcurile auto, în cadrul unui program de testare.

Citeşte articolul original pe Tech Insider. Urmăreşte Tech Insider pe Facebook and Twitter. Copyright 2016.