Această marcă de unt este considerată „cea mai bună din lume”. Deși am putea crede că tot untul este la fel, lucrurile stau complet diferit. Explicația o dau cei de la International Cheese and Dairy Awards (ICDA), care au desemnat recent cel mai bun unt din lume pentru anul 2025, informează Thekitchn.com.
Această marcă de unt este considerată „cea mai bună din lume”
Cel mai vechi și mai mare târg de produse lactate din lume, ICDA știe multe lucruri despre unt. Totuși, pentru oricine a încercat untul irlandez pur, nesărat, de la Kerrygold, făcut din lapte de la vaci hrănite cu iarbă, probabil nu este o surpriză faptul că Dairy Awards l-a desemnat cel mai bun din lume.
Medalia de aur a fost primită la categoria „Unt nesărat deschis doar producătorilor din afara Regatului Unit”. În termeni simpli: este cel mai bun unt nesărat din afara Regatului Unit.
„De departe, este cel mai bun unt pe care l-am mâncat vreodată. Nu vă irosiți banii pe produse ieftine, cheltuiți puțin mai mult, merită din plin!”, a scris un client care consumă frecvent acest unt.
”Acest unt este minunat! Are gust de Irlanda”
„Acest unt este minunat! Culoarea aurie frumoasă și cremozitatea unică sunt mai bune decât ale oricărui alt unt. Are gust de Irlanda!”, a comentat un altul.
Din fericire, puteți cumpăra unt irlandez pur nesărat Kerrygold din majoritatea magazinelor alimentare din Europa.
Diferențe între untul european și cel american
Untul în stil european este mai scump decât untul în stil american. Mărci europene precum Irish Kerrygold și French Président pot costa aproximativ 10 dolari. Untul irlandez este fabricat din lapte de la vaci hrănite cu iarbă, fiind cunoscut pentru textura sa cremoasă, marca Kerrygold fiind o alegere excelentă.
Există, evident, diferiți factori care trebuie luați în considerare, cum ar fi dacă untul a fost sau nu produs în Europa, dar procesul de fabricație și procentul mai mare de grăsime vor crește prețul.
Puteți alege între unt sărat sau nesărat
Untul în stil european vine atât sub formă sărată, cât și nesărată. Mulți bucătari preferă untul nesărat pentru flexibilitatea acestuia și controlul asupra salinității. Majoritatea rețetelor necesită și unt nesărat, așa că cel mai bine este să aveți acest tip de unt la îndemână.
Ideal în produsele de patiserie
Alegerea între untul în stil european și cel american este foarte importantă atunci când coaceți produse de patiserie. Este bun în anumite feluri de mâncare, dar le poate strica pe altele. Untul în stil european este ideal pentru produse de patiserie, cum ar fi croissante, brioșe, rulouri cu scorțișoară și plăcinte.