Accident teribil în județul Brăila

Un accident teribil a avut loc sâmbătă dimineața în județul Brăila. Un autocar cu 72 de pasageri din Republica Moldova a fost implicat într-un accident rutier.

Evenimentul a avut loc între Însurăţei şi Bărăganu. 20 dintre persoanele aflate în autocarul înmatriculat la Cluj sunt rănite.

ISU Brăila a venit cu mai multe detalii și spune că accidentul a avut loc imediat după miezul nopții.

„În noaptea de vineri spre sâmbătă 25 spre, 26 august a.c., în jurul orei 00.10, polițiștii au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că pe DE 584, între localitățile Bărăganul și Însurăței ar fi avut loc un accident rutier cu victime multiple. La ora 00.40 s-a activat Planul roșu de intervenție.

ISU Dunărea Brăila a intervenit cu 4 ambulante SMURD, 7 ambulanțe SAJ dintre care 2 cu medic., 3 ASAS și o autospecială de transport personal și victime multiple. În sprijin s-a deplasat la locul intervenției 2 ambulanțe SAJ și o ATPVM (ISU) de la Ialomița si o ATPVM de la ISU Galați”, arată poliția.

Planul roșu de intervenție, activat

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brăila a mai spus că planul roșu de intervenție a fost activat la ora 00:40. La locul accidentului au venit mai multe ambulanțe din Brăila, Galați și Ialomița.

Instituția spune că la fața locului și-au făcut apariția și două autovehicule transport victime multiple din Ialomiţa şi Galaţi.

Din cele 20 de persoane rănite, 18 au fost transportate la la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) Brăila. Celelalte două au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe Slobozia, din județul Ialomița.

Nicio victimă nu necesită internarea la terapie intensivă. Cei care au fost duși la spital au între 11 și 78 de ani.

Restul pasagerilor au fost transportați la Căminul Cultural din Bărăganu. Ei vor fi preluați de un alt autocar.

În acest timp, drumul a fost blocat în totalitate. Traficul a fost deviat din localitatea Viziru și din localitatea Bărăganul.

„La fața locului s-au deplasat polițiștii care, din primele cercetări, au stabilit faptul că un bărbat, în vârstă de 47 de ani, cetățean bulgar, în timp ce conducea un autocar cu care transporta 72 de persoane, cetățeni din Republica Moldova, pe DE 584, dinspre Însurăței către localitatea Bărăganul, ar fi lovit o semiremorcă ce se afla pe partea carosabilă, semnalizată corespunzător.

În urma evenimentului, au fost transportate la spital 21 de persoane, dintre care 19 (12 cu ambulanțe SAJ Brăila și 7 cu ambulanțe SMURD Brăila) au fost transportate la UPU Brăila și 2 victime la UPU Slobozia, județul Ialomița. Victimele transportate la UPU au intre 11 si 78 ani, 10 barbati, 11 femei din care o minora. Au prezentat politraumatisme (cranio cerebrale, plagi la membre, fracturi, dureri in diferite zone ale corpului”, arată organele de ordine.

accident braila 2
SURSA FOTO: News.ro

A fost întocmit dosar penal

Autoritățile mai spun că șoferul a fost testat cu aparatul etilotest. În urma acestui test a reieșit că șoferul autocarului nu a consumat alcool.

Totuși, a fost întocmit dosar penal. Cercetările continuă pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc accidentul.

Planul roșu de intervenție a fost dezactivat la ora 03:25.