Artistul Iorgu Cleanu s-a stins din viață

Comunitatea muzicală din România este în doliu după vestea tragică a trecerii în neființă a unuia dintre cei mai iubiți interpreți de muzică populară, Iorgu Cleanu, la vârsta de 66 de ani. Artistul, apreciat de publicul larg, și-a lăsat amprenta în inimile ascultătorilor din Onești și din întreg județul Bacău.

Anunțul cutremurător al decesului său a fost făcut pe rețelele de socializare, unde prietenii, apropiații și cei care l-au cunoscut au transmis sincerele lor condoleanțe. Cu tristețe în suflet, cei care l-au cunoscut și au apreciat muzica sa au descris un om iubit, mereu generos cu zâmbetul mereu pe buze și o vorbă înțeleaptă.

„A plecat la cele veșnice. A fost unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți din Onești. A fost un bun prieten, mereu glumeț, mereu cu o vorbă bună și înțeleaptă. Drum lin către stele”, se arată pe pagina de Facebook „Municipiul Onești”.

Plecarea sa lasă un gol imens în lumea artistică și în sufletele celor care l-au cunoscut și l-au admirat. Chiar și în momentele de suferință, Iorgu Cleanu a fost prezent în mijlocul celor dragi, fiind parte din viața comunității sale până în ultima clipă.

„Nenea Cleanu, prietenul meu drag, Cleanu Iorgu Cleanu. Adio nu pot rosti, Dumnezeu să-ți ocrotească sufletul”, este unul dintre mesajele scrise de oameni, pe social media, după aflarea veștii.

iorgu cleanu
SURSA FOTO: Facebook

A participat la o lansare de carte chiar de pe patul de spital

În ciuda faptului că se afla internat în spital în zilele dinaintea morții sale, Iorgu Cleanu a continuat să inspire și să aducă bucurie în viața celor din jur. Participarea sa la o lansare de carte, chiar de pe patul de spital, ilustrează devotamentul și dragostea sa pentru comunitate.

„Și asta a fost lansarea de carte de la Onești! Am venit să o lansez pe un pat de spital cu Nea’ Iorgu Cleanu. Te iubesc, Omule! Sănătate că ești puternic! Stimă”, a scris la momentul respectiv Cătălin Pilly pe Facebook.

Cu tristețe profundă și amintiri pline de căldură, cei care l-au cunoscut își iau rămas bun de la un om care a luminat inimile cu muzica și prezența sa. Iorgu Cleanu va rămâne în memoria tuturor ca un talent de neegalat și un om deosebit, iar muzica sa va continua să trăiască și să inspire generații de acum înainte.