Doliu în lumea sportului! A murit Jaques Rousseau

Doliu în lumea sportului! Jacques Rousseau, unul dintre cei mai distinși atleți ai Franței în anii ’70, s-a stins din viață joi, la 72 de ani.

Acesta a obținut un loc al patrulea remarcabil la Jocurile Olimpice din 1976, desfășurate la Montreal, Canada.

În 1978, într-o perioadă în care atletismul francez nu se afla la un nivel prea înalt, Franța a reușit să câștige doar două medalii la Campionatele Europene de la Praga. Una dintre aceste medalii a fost adusă acasă de Jacques Rousseau. El a câștigat competiția de săritură în lungime cu o performanță impresionantă de 8,18 metri.

Acel moment a reprezentat apogeul unei cariere în care atletul originar din Guadelupa a fost aproape de a obține o medalie la Jocurile Olimpice de la Montreal, relatează L’Equipe.

Jacques Rousseau a câștigat, de asemenea, două titluri de campion european în sală, în anii 1975 și 1976. Pentru mult timp, a deținut recordul Franței cu o săritură de 8,26 metri realizată în 1976. Acest record a rezistat timp de 21 de ani.

Jaques Rousseau
Jaques Rousseau; SURSA FOTO: L’Equipe

A murit fotbalistul Diego Chavez

Lumea sportului a fost îndurerată și de pierderea fotbalistului mexican Diego Chavez, poreclit „El Puma”. Atacantul a murit într-un tragic accident de mașină în dimineața zilei de 14 februarie 2024, la doar 28 de ani. Acesta a pierdut controlul mașinii sale și a intrat în coliziune cu un stâlp.

Vestea tragică a fost anunțată de echipa sa, FC Juarez, care i-a adus un sincer omagiu lui Diego Chavez. Fotbalistul a fost transferat la FC Juarez la finalul anului 2022, venind de la echipa peruană Carlos Mannucci.

La FC Juarez, Diego Chavez a evoluat în 19 meciuri în acest sezon și a reușit să înscrie un gol.

„Cu profundă tristețe informăm întreaga comunitate a FC Juárez că jucătorul nostru, Diego „El Puma” Chávez, a murit în zorii zilei de 14 februarie într-un accident de mașină. În perioada petrecută la FC Juárez, El Puma s-a caracterizat prin bucurie, entuziasm, simplitate și dispoziție, precum și prin spiritul său de livrare și dragoste pentru culorile noastre.

Jucătorii noștri, staff-ul, staff-ul de antrenori, consiliul de administrație și toți cei care alcătuim această instituție suntem zdrobiți de această veste nefericită, pentru că mai mult decât un jucător, astăzi trebuie să ne luăm rămas bun de la un membru al marii noastre familii.

Celor dragi, dorim să ne exprimăm solidaritatea și dragostea în aceste momente dificile, reiterându-le că FC Juárez este și va fi întotdeauna o casă extinsă pentru iubitul nostru Diego.

Mulțumim, Puma, pentru fiecare minge apărată. Mulțumim, Puma, pentru fiecare șut la poartă. Mulțumim, Puma, pentru fiecare vizită la copiii lui Juárez.

Mulțumim, Puma, pentru fiecare râs de pe teren. Mulțumim, Puma, pentru prietenia și camaraderia ta neprețuită. Mulțumim, Puma, #13 rămâne cu noi pentru totdeauna”, este mesajul postat, miercuri, pe pagina oficială de Facebook a FC Juárez.

Mai multe puteți citi aici.