Nancy MacKenzie a avut o lungă carieră în lumea filmului, împrumutându-și vocea pentru zeci de personaje din filme de animație și jucând în numeroase seriale TV.

Vestea morții a fost anunțată pe rețelele de socializare de Patricia Acevedo și Claudia Motta, actrițele care și-au împrumutat vocea personajelor Lisa și Bart în versiunea latino-americană a filmului ”Familia Simpson”, scrie BBC.

A murit actrița care a împrumutat vocea unui cunoscut personaj

„Cu profundă durere, ”copiii” din Familia Simpson (Lisa și Bart) anunță moartea iubitei noastre mame, Marge Simpson (Nancy MacKenzie). Odihnește-te în pace, nu te vom uita niciodată”, a scris Acevedo pe Instagram.

Nancy MacKenzie a asigurat vocea personajului Marge Simpson în primele 15 sezoane ale seriei de desene animate difuzate în multe țări latino-amaericane.

„Am trăit împreună cele mai frumoase momente”

Actorul Humberto Vélez i-a adus și el un omagiu lui MacKenzie.

„Am petrecut multe ore împreună, lucrând și călătorind. Am trăit împreună cele mai frumoase momente. Dispariția ta mă doare, dar îți celebrez aici dragostea pentru viață, pentru libertate și pentru bucuria pe care o dăruiai tuturor”, a scris el pe X.

MacKenzie s-a născut în Peru, dar s-a mutat în Mexic la vârsta de 20 de ani, unde a devenit actriță de teatru și seriale TV.

Pe parcursul carierei, care s-a întins peste cinci decenii, a jucat în multe telenovele mexicane.

De asemenea, a jucat alături de actrițe celebre, printre care Bette Midler, Diane Keaton, Sigourney Weaver și Judi Dench.

A asigurat vocea multor personaje din filme desene animate, variantele pentru piața din America Latină, inclusiv a Cruellei de Vil, a lui Daphne în ”Cele treisprezece fantome ale lui Scooby-Do” și în serialul ”Sailor Moon”.

Cine a fost Nancy MacKenzie

Născută pe 19 februarie 1948, Nancy MacKenzie a început să joace teatru când avea doar  20 de ani. Apoi a început să lucreze în industria cinematografică din America Latină, oferindu-și vocea pentru filme și emisiuni TV.

Nancy MacKenzie
SURSĂ FOTO: X

A scris și câteva cărți de succes

De asemenea, a avut o carieră de succes în domeniul literar, scriind mai multe cărți pe teme de istorie și ficțiune. Unele dintre cele mai populare cărți scrise de MacKenzie sunt „The Child Queen”, „The Prince of Dreams”, „Queen of Camelot” și multe altele.

Într-un interviu recent acordat unui post TV de divertisment, declara: „Până acum, am scris mai mult cărți de aventuri, dar sunt profund interesată de cultura egipteană antică și sper să scriu un volum care să redea povestea faraonului Akhenaton”.

„Familia Simpson”, un film de animație inteligent, cu personaje memorabile

„The Simpsons” rulează constant din 1989, având 768 de episoade în 35 de sezoane. Este o prezență culturală care a fost vârful de lance al întregii culturi populare americane. Chiar și azi, susține Enciclopedia americană de Film, se dovedește în mod constant un film de animație inteligent, suprarealist, cu personaje memorabile, cu un cinism adesea fermecător.

De asemenea, anumite replici din „The Simpsons” au intrat în limbajul comun. Mormăitul enervat al lui Homer Simpson este deja în Oxford English Dictionary (sub „doh”), iar termeni precum „cromulent”, „yoink”, „dollary-doo”, „Boo-urns” sunt folosiți frecvent în conversația obișnuită. În plus, expresii populare precum „Ay caramba” și „cowabunga” au devenit și mai populare prin utilizarea lor în serialul „The Simpsons”.