Doliu în Franța! Anouk Aimée a murit

Doliu în Franța! Marea actriță din Franța Anouk Aimée a murit.

Devenită celebră pentru rolul său memorabil, alături de Jean-Louis Trintignant, în filmul iconic „Un bărbat și o femeie” din anul 1966, ea ne-a părăsit la onorabila vârsta de 92 de ani.

„Împreună cu fiica mea Galaad şi cu fiica mea cea mică, Mila, suntem profund îndurerate să anunţăm moartea mamei mele Anouk Aimée.

Am fost aproape de ea când s-a stins din viaţă, în această dimineaţă, în casa ei din Paris”, a scris fiica ei, Manuela Papatakis, pe Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Manuela Papatakis (@manuelapapatakis)

Ministrul Justiției i-a adus un ultim omagiu

Ministrul Justiției din Franța, Eric Dupond-Moretti, i-a adus un omagiu actriței.

„Anouk Aimée ne-a părăsit. Inima mea este alături de familia ei și de Claude. Ea ne-a făcut să visăm atât de mult, chabadabada…”, a scris el pe rețelele sociale.

Despre Anouk Aimée

Curtată de cei mai mari regizori ai tuturor timpurilor, Anouk Aimée a strălucit pe marile ecrane, inclusiv în România. Considerată una dintre frumusețile de neuitat ale cinematografiei franceze, cu o carieră remarcabilă de peste 70 de ani, ea a apărut în 74 de filme și seriale TV. Senzualitatea ei a înfrumusețat capodopere europene precum „La Dolce Vita” (1960) și „8 1/2″ (1963).

S-a născută la Paris, Franța, în anul 1932 sub numele de „Françoise Judith Dreyfus”. Și-a schimbat numele în Anouk Aimée la vârsta de 13 ani și jumătate, începuturile ei cinematografice având loc la vârsta de doar 14 ani. Cariera ei a cunoscut o ascensiune fulminantă în anii 60, o perioadă în care Noul Val al cinematografiei franceze era în plină expansiune.

Talentul și eleganța ei au atras regizori de renume mondial, precum Sydney Lumet și George Cukor. Pe lângă colaborările cu regizori francezi, Anouk Aimée a lucrat cu mulți regizori italieni, printre care Dino Risi, Alessandro Blasini, Sergio Corbucci și Florestano Vancini.

Cariera sa, precum și frumusețea ei, au lăsat o amprentă de neșters în cinematografie. Ea va rămâne în memoria noastră ca una dintre marile actrițe ale secolului XX, o prezență radiantă care a adus o notă de rafinament și profunzime fiecărui rol interpretat.